Kermainen broileripasta 11.2.2019

Reseptiä katsottu 643 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
4 kpl broilerin rintafileetä
n.10 cm pätkä chorizoa
0,5 kpl punasipulia (tai enemmän)
1-2 kpl valkosipulia
1 rasia tuore babypinaatti (100g)
6-10 kpl aurinkokuivattua tomaattia (tai enemmän)
1-2 dl kanalientä
n.2 dl kermaa
suolaa, mustapippuria myllystä
pastaa al denteksi keitettynä

Ohjeet

Ota kaikki ainekset esiin sekä pastakattila jonka voit laittaa jo heti lämpiämään. Kun vesi kiehuu, lisää merisuola ja pasta, kypsennä muutamaa minuuttia vajaaksi ohjeen antamasta minuuttimäärästä koska pasta kypsyy vielä kastikkeessa. Käytä mieluusti hyvää pastaa kuten Rummo, Del Cecco tms jotka pysyvät napakoina vaikka kypsyisivätkin hieman yli, halvemmat pastat hajoavat äkkiä yli mennessään, kaikkia se ei haittaa joten tee tämä oman mieltymyksesi mukaan. 

Kuori (tarvittaessa, lukee paketissa) ja viipaloi chorizo ja jos haluat viimeistellä ruoan rapeilla chorizoilla, paista pannulla nopeasti rapeiksi ja laita sivuun odottamaan. ÄLÄ heitä chorizon paistorasvaa pois. Paista siinä broilerit, sipulit sekä tomaatit ja noin puolet pinaatista. Mausta suolalla ja pippurilla, huomioi että kanaliemessä ja chorizossa on myös suolaa.... Lisää kanaliemi ja kerma, anna keittyä kokoon ja lisää viimeisesi loput pinaatista, sekä chorizot ja tarkista maut kohdilleen. Lisää pastat kastikkeen joukkoon, sekoita ja tee annokset. Kastikkeen kuuluu olla liemevää, voit tarjota siivut vaaleaa leipää joilla kaapia kastikkeen loput talteen. Jos ruoka jää odottamaan syöjää pidemmäksi aikaa pasta imee kastikkeen itseensä.

Voit myös lisätä tähän tuoretta yrttiä maun mukaan kuten tietenkin myös kaikkia muita mausteita, itse tahdoin pitää nyt mahdollisimman puhtaina maut kun oli paljon erilaisia raaka-aineita ja mm aurinkokuivatussa tomaatissa jo niin paljon mausteita.

 


Kommentit

Taskuvenus
Pitkästä aikaa kermapastaa ja hyvältä maistui sunnuntain kunniaksi!