Punajuuripiirakka 31.1.2019

1 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

pohja:
200 g voita
1,5 dl ruisjauhoa
3 dl vehnäjauhoja
suolaa
kylmää vettä (3rkl-1dl, katso ohje)
täyte:
n.300 g ranskankermaa tms
2-3 kpl kananmunia
n.1-1.5 dl fetajuuston tapaista juustoa/oma valinta
suolaa, musta-ja valkopippuria
500 g punajuuria (esikypsennettyjä, vakuumipakkaus)
n.1 rkl hunajaa
1-3 rkl öljyä
sitruunatimjamia, suolaa, mustapippuria
n.1 dl juustoraastetta (port salut)
rucolaa ja/tai vesikrassia

Jaa resepti

Ohje

Sekoita jauhot, suola ja voi monitoimikoneen leikkuuterällä muruiksi. Lisää koneen käydessä ruokalusikallisittain kylmää vettä kunnes massasta tulee tiimiimpi pallomaisempi taikina, itselläni meni vettä hyvinkin reilu puoli desiä. 

Jauhojen avulla kaulitse pellin kokoinen taikina, paista leivinpaperoidulla pellillä uunin alatasossa +200 kymmenisen minuuttia ja ota jäähtymään.

Valmista täytteet sillä välin kun pohja esipaistuu ja jäähtyy: sekoita ranskankerma, munat, feta/salaattijuusto, suola ja pippuri sekaisin keskenään. Viipaloi punajuuret, sekoita öljy, hunaja, suola, pippurit ja sitruunatimjami viipaleisiin. Omaan täytteeseeni sovelsin yhden kevyt ranskankerman (200g) sekä noin 100g kermaviiliä, noin reilu desin maustettuja kuutioituja fetatyyppistä salaattijuustoa sekä pienen nökkösen viherpippurisulatejuustoa. Salaattijuuston öljyn käytin punajuurille. Sitruunatimjamin tilalla voit käyttää tavallista timjamia tai muuta yrttiä.

Levitä ranskankermaseos pohjan päälle, sitten juustoraastetta jonka jälkeen punajuuret päälle. Oma juustoraasteeni oli port salut joka sattui ensimmäisenä pakkasesta käteen. Jos käytät jotain ns parempaa juustoa kuten sinihomejuustoa, tuoretta mozzarellaa tms laita ne juustot punajuurten päälle. Paista uunin keskitasossa noin 20 minuuttia. Viimeistele piirakka rucolalla ja vesikrassilla.

Ystäväni lähetti toiveen tällaisesta piirakasta jonka alkuperäisestä muokkasin nyt sen mukaan mitä jääkaapissani oli; tästä linkki alkuperäiseen reseptiin soppa365: [url]https://www.soppa365.fi/reseptit/leivonta-pizzat-ja-piirakat-suolainen-leivonta/punajuuri-sinihomejuustopiirakka?fbclid=IwAR2wqEEaVy9iY4XRGLGezQrGWGoKDvULdzyY25eCZAMNH9zkUS1LQMg5NNk[/url] 

HUOM! Kotikokissa on reseptin tekemisen yhteydessä jotain käyttöpalvelu-vikaa että saattaa merkata erityisruokavaliot/allergiat jne väärin, kuten että resepti olisi gluteeniton vaikka sisältää vehnäjauhoa yms. Joten tässäkin reseptissä ON gluteenia, sokeria, munia, laktoosia jne jne- Tämä häiriö resepteissä koskee myös kaikkien muiden käyttäjien reseptejä! 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 10 3 Ruispitsapohja
  • 8 14 Viherpiipertäjän Piirakka ;)
  • 5 8 PunajuuriPiiras
  • 3 2 Mausteinen BroilerKukkakaali-Piiras

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Punajuuripiirakka
  • 1 0 Punajuuripiirakka voitaikinaan
  • 5 1 Portobello-munakkaat
  • 0 0 CakePops
  • 15 2 Santerin herkkuvoileivät
  • 4 2 Maistuvat ParsakaaliJuustopihvit

Kommentit

Taskuvenus
Helposti sovellettavissa oleva piirakka. Halpa, helppo, nopea ja pellillinen- talteen oli kirjattava että muistaa jatkossakin käyttää! Pohjaan saatan soveltaa kyllä ruispitsapohjatyyppisesti enemmän, oli hivenen murenevainen tuo pohja tekstuuriltaan...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään