Kasvistäytteiset perunarullat 11.12.2018

1 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

perunarulla:
2-3 kpl perunoita
n.1 dl juustoraastetta oman maun mukaan
suolaa, mustapippuria
0,5-1 kpl sipulia (halutessaan, voi jättää poiskin*)
täyte:
1 pala kurkkua pieneksi kuutioituna
1 kourallinen kirsikkatomaatteja pieneksi kuutioituna
puolikas paprikaa pieneksi kuutioituna
puolikas limetin mehu
luraus oliiviöljyä
luraus hunajaa
yrttimaustettua sormisuolaa & mustapippuria myllystä

Jaa resepti

Ohje

Alas linkitettynä perunarulla sekä pienet perunakupit, voit tehdä niiden ohjeiden mukaan. Itse tein rullan tällä kertaa siten että raastoin perunat, puristelin ne kuivaksi liinan sisällä jonka jälkeen sekoitin mukaan mausteet ja cheddarraastetta. Sitten levitin ne silikonialustalle (leivinpaperikin käy mutta silikonialustaan ei tartu kiinni) ohueksi mutta tasaiseksi levyksi ja paistoin n.+200 kunnes on kypsä ja reunoilta rapea, noin 10-15min muistaakseni. *En laittanut tähän ollenkaan sipulia, sitä voi laittaa vaikka täytteeseenkin...

Kun rulla on uunissa tee täyte, se paranee mitä pidempään saa tekeytyä ja maustua joten voit tehdä sen jo aiemminkin. Sekoita kasviskuutiot ja mausta. Itse käytin Maldon Provence-maustettua sormisuolaa, voit korvata sen tavallisella sormisuolalla ja lisätä oman maun mukaan yrttiä/yrttejä, kuivattuja tai tuoreita. 

Kun rulla on kypsä ota se uunista ja alustaa apuna käyttäen kieputa rullaksi. Leikkaa sopivan kokoisia suupaloja ja koita vähän rutistaa toista päätä. Laita täytettä sisään ja aseta tarjolle. Koska itse en saanut päätä rutistettua tarpeeksi päädyin tarjoamaan rullapalat salaatinlehden kanssa johon kiepautin rullan niin ettei täyte valunut. Tälle täytteelle olisi nuo perunakupit olleet paremmat mutta se olisi vaatinut hieman enemmän aikaa jota ei ollut joten siksi sovelsin nuo salaatinlehdet jotka kyllä sopivat annokseen todella hyvin.

Vegaanisen rullan saat kun jätät juustoraasteen ja hunajan pois tai korvaat ne vegaanisilla, tosin en kyllä tiedä yhtään miten esim vegaaninen juusto toimii. 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 8 10 Täytetty perunasipulirulla
  • 2 0 Perunakupit 6.6.2018

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 4 PäärynäSalsa
  • 4 2 KurkkuSalaatti
  • 5 6 Taskuvenuksen grillattu jauhelihapirde 14.6.2021
  • 4 10 Alkuruoka/Amuse bouche naudan sisäfileestä15.12.2018
  • 3 5 VesimeloniSalsa
  • 2 2 MangoSalsa

Kommentit

Taskuvenus
Käy hyvin alkupalaksi tai amuse bouchen tapaan ruokahalun herättäjäksi, annoskokoa säätämällä varsinkin. Täytteitä voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista löytyy ja itse haluaa, tämä kokonaisuus oli hyvinkin raikas ja sopi siskoksille illanistujaisiin alkupalaksi 😉

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään