paprikaperunat 19.10.2018

1 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

n.5 kpl peruna
1 kpl paprika
n.1 dl ajvar-paprikatahnaa
öljyä/paistorasvaa
suolaa, mustapippuria, savupaprikajauhetta, persiljaa

Jaa resepti

Ohje

Olin uunissa kypsentänyt ja maustanut paloitellun paprikan, voit käyttää tähän vaikka säilykepaprikaa kypsentää paprikan pienempinä paloina kuin näissä kuvissa. Paprikan on kuitenkin tarkoitus olla läpeensä kypsää, ei mitään al denteä tms. Perunat voivat olla ylijääneitä keitettyjä perunoita jotka voi käyttää joko kuorineen tai kuorittuna. Perunat voi myös paistaa raakoina mutta silloin kannattaa varata enemmän aikaa ja pilkkoa tarkemmin. Ajvar-tahnaa myydään mm Lidlissä, on siis paahdettu paprika-munakoisotahna kyseessä. En lähtisi korvaamaan millään muulla koska se on tämän reseptin kantava maku. Mausteista: käytä makusi mukaan kaikkea, tähän sopii hyvin myös sipuli ja valkosipuli, itse en nyt lähtenyt niitä laittamaan. Persilja oli mulla pakastepersiljaa, ihan perinteistä kähäräpersiljaa ja sitä saa olla runsaasti. 

Kuori ja paloittele perunat, keitä lähes kypsiksi ja valuta. Lämmitä pannulla öljy ja lisää siihen perunat, anna tulla paistopintaa ja lisää sitten paprikat sekä mausteet (ei persiljaa) ja ajvar. Sekoita ja tarkista maku, lisää viimeisenä persilja. 

Tämä voisi myös tehdä uunissa, resepti on vielä "raakile" jonka tahdoin kirjata ylös ettei unohdu koska oli sen verran suuhun sopivaa. Valkosipuli ja chorizo sopisivat taatusti tähän kaveriksi, silloin ei tarvisi mitään lisäöljyjä kun chorizosta valuisi niin paljon että riittäisi perunoille....

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 TuhtiTorttu -salamiperunakaalipiirakka
  • 3 3 Broilerikeittoa Kumbaya "gumbajaah"
  • 7 1 Unkarilainen gulassi
  • 4 10 Alkuruoka/Amuse bouche naudan sisäfileestä15.12.2018
  • 2 2 Tonnikalamunakkaat
  • 5 2 Butternut -kurpitsakeitto

Kommentit

Taskuvenus
Ainahan se peruna maistuu, välillä pitää vaan vähän maustaa enemmän niin virkistyy vaihtelusta 😉

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään