Pienet pinaattipiiraat 27.9.2018

12 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

100 g voita
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
n.100 g tuorejuustoa makusi mukaan
täyte
1 ps pakastepinaattia (150g)
1-2 kpl sipulia
n.150-200 g fetajuustoa
n.150 g juustoraastetta
1 rkl rasvaa paistamiseen
mausteita makusi mukaan.
lisäksi tarvitset muffinsipellin/vuokia

Jaa resepti

Ohje

Valmista ensin pohjataikina, itse käytin monitoimikonetta. Sekoita jauhot sekaisin, lisää pehmennyt voi joukkoon ja viimeiseksi tuorejuusto. Omassani käytin ruohosipulituorejuustoa mutta tähän käy mikä vain omaan makuun ja täytteen makuun mielestäsi sopii.

Laita taikina kelmussa jähmettymään jääkaappiin.

Kuori ja kuutioi sipuli, itse käytin 3 pientä salottisipulia ja puolikkaan tavallisen sipulin, punasipuli sopii myös erinomaisesti.

Paista pinaattia ja sipulia pannulla rasvassa niin että pinaatin nesteet haihtuvat, mausta makusi mukaan, itse lisäsin musta-ja valkopippuria myllystä, suolaa sekä hieman välimeren mausteseosta (mm.oregano, minttu, basilika jne). Lisää (jäähtyneeseen) seokseen murskattu feta ja juustoraaste. Juustoissa voit myös valita oman makusi mukaan mitä käytät, itse ostan aina Patroksen fetaa ja juustoraasteena pistin osan emmentalia ja osan mozzarellaa. Sekoita ja maista- lisää tarvittaessa makuja.

Ota taikina jääkaapista ja jauhojen avulla muotoile tasainen pötkö ja jaa se 12 palaan. Ota muffinssipelti/muotit esille, itse käytin silikonisia pieniä vuokia sekä paperisia muffinssivuokia jotka laitoin muffinssipeltiin. Jauhojen avulla muotoile käsin tai kaulien pyörylöitä ja asettele ne vuokiin tasaisesti.

Jaa täyte pohjien päälle, tiivistämällä täytettä mahtuu paremmin, itselläni jäi hieman täytettä mutta sen määrän lusikoin hyötykäyttöön toiseen leipomukseeni, älä siis hassaa pois vaan pistä vaikka sämpylätaikinaan tai mihin hyvänsä, vaikka pieni lämmin voileipä. 

Paista +200 noin 10 minuuttia, omani taisivat olla uunissa pidempäänkin koska leivoin samalla muutakin niin pääsi unohtumaan!

Alkuperäinen ohje on Valiolta.

 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 8 14 Viherpiipertäjän Piirakka ;)
  • 5 3 Pinaattinen Piiras

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 8 Pienet Tuulihatut
  • 9 10 Pienet sienipiirakat
  • 4 1 Pienet päärynä rahkapiirakat
  • 8 3 Pienet kinkkupiiraat
  • 0 0 Pienet tonnikalapiiraat
  • 1 1 Pienet suklaakakut mikrossa 15.11.2018

Kommentit

Taskuvenus
Tästä tuli oma luottoresepti, helppoja tehdä, suht edullisia ja yksinkertaisesti hyviä 🤗

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään