Pellavaiset kaurasämpylät

9 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

5+1 dl lämmintä (42˚) vettä
1,5 rkl siirappia
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 pussi kuivahiivaa
n. 650 g jauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl pellavansiemeniä

Jaa resepti

Ohje

Mittaa kulhoon 5 dl vettä ja lisää siirappi, suola ja sokeri. Sekoita toisessa astiassa 1 dl vettä sekä kaurahiutaleet ja pellavansiemenet ja jätä turpoamaan. Lisää siirappiveteen n. puolet jauhoista ja hiiva. Vaivaa tasaiseksi ja lisää turvonneet hiutaleet ja pellavansiemenet. Sekoita ja lisää loput jauhot. Taikina saa jäädä hiukan löysäksi. Anna taikinan kohota rauhassa n. 45 minuuttia. 

Muotoile taikinasta pötkö jauhotetulle leivinlaudalle ja puristele ilmat pois. Itse nappaan pötköstä kourallisen taikinaa ja siirrän leivinpaperille sen kummemmin muotoilematta ja sämpylä on valmis. Meillä tykätään isoista sämpylöistä ja tällä tyylillä niitä tulee yleensä 9-10 kappaletta jotka sopivat juuri sopivasti 60-senttisen uunin pellille kerralla. Kohota sämpylät liinan alla hyvin (30 min) niin ne ovat kuohkeita vielä seuraavanakin päivänä.

Paista 200 asteessa 12 minuuttia.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 1 Kaurasämpylät 28.2.2018
  • 12 6 Kaurasämpylät
  • 6 1 Porkkanaiset kaurasämpylät
  • 150 6 Maistuvat kaurasämpylät
  • 2 2 Pellavaiset kokojyväsämpylät
  • 1 0 Valkosipuliset kaurasämpylät

Kommentit

sipirilla
Olen tehnyt sämpylöitä tällä ohjeella muutaman kerran ja perhe pyytää näitä jatkuvasti lisää. Ohjeella tulee meidän käyttöön juuri sopiva määrä joka tulee syötyä aika lailla tuoreeltaan ja joka ei kovin paljoa vaivaa vaadi tekijältään.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään