Paistettua salaattia.

Alle 15 min

Raaka-aineet

Pak Choi salaattia tai Jäävuorisalaatti tahi muuta rapsakka salaattia
Maun mukaan Valkosipulia palasina tai rouheena
Maun mukaan Mustapippuria rouheena
ruiskaus Soijakastiketta
loraus ruokaöljyä paistamiseen
Kolme myllyn pyöräytystä Chiliä rouheena

Ohje

Leikkaa salaatit penkistä ja huuhtase puhtaaksi. Voit repiä salaatteja mieluiten ylisuuriksi suupaloiksi.

Ota suuri vokkipannu johon laitat ruokaöljyä lorauksen ja salaattia reilusti yli laitojen.

Tarkoitus on "paistaa" salaatti vain sen verran että lehtivihreät osat surkastuvat pehmeiksi ja kosteus irtoaa salaatista pannun pohjalle (lie tässä vaiheessa jo keittämistä) . Paistaessa salaattia käännellään koko ajan. Salaatin määrä hupenee paistaessa huomattavasti ja tämän takia salaattia saa olla iso keko pannulla paiston alkuvaiheessa.

Tuossa "paiston" keskivaiheilla - loppuaikana lisätään makuaineet salaatin sekaan välillä sekoittaen, niin että maistellaan välillä kunnes mieluinen maku on saavutettu. Itse tykkään laittaa rajusti valkosipulia, mustapippuria kolme / neljä kiertoa myllystä, soijakastikkeen lisäyksen kanssa varoen mutta silti saisi olla kunnon suolaisuuden makua muuten tämä ruoka jää haljuksi siitä miltä sen tulisi maistua. Chilin makua tulisi olla vain vähän, koska se ei tässä ole pääasia.   

Siinäpä se sitten valmistuikin.

Tämä syödään ehdottomasti heti ja mahdollisimman kuumana tai ainakin lämpimänä (jäähtyy tosin nopeasti). Kylmänä minusta tätä ei kannata suuhunsa enää laittaa. Ei tule kuin paha mieli...

Tarjoillaan Kiinalaisittain laakealta lautaselta usealle ruokailijalle muiden ruokien lisukkeeksi tai miksi ei riisin lisukkeena pieneen nälkään ns. pikaruuaksi

Kukin ruokailija ottaa kulhoonsa suupalasen salaattia höyrytetyn (tarttuvan) riisinsä päälle, josta sitten riisin kanssa tai ilman suoraan suuhun (jos onnistuu, niin syömäpuikolla tietty).

Salaatin tulisi maistua pääosin erittäin mehukkaalta, suht suolaiselta ja valkosipuliselta. Itse tykkään laittaa salaatin paistin lientä riisin sekaan omaan kulhooni, jolloin paljas riisikin saa herkullisen maun.

Tämä on erittäin simppeli ja nopea ruoka sellaiselle kuin minä, jolla salaatit jäisi muuten syömättä. Maku on todellakin uskomattoman herkullinen, kunhan omat makumieltymykset makujen (valkosipuli ja soijakastike) määrien suhteen on oppinut.

Mielestäni tämän ruoan saisivat opettaa koulun kotitaloustunnilla nuorille!

 

T: Urpo N.

Jaa
resepti

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 6 Paistettua lohta sienikastikkeella (27.5.09)
  • 7 1 Paistettua nuudelia ja kanaa
  • 6 1 Paistettua ankanrintaa
  • 7 1 Paistettua puna-ahventa ja parsaa
  • 1 0 Paistettua munakoisoa misokastikkeessa - Nasu-miso

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään