Kulmakunnan parhaat suklaamuffinit

20 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

n. 200 g mieleistä suklaata
125 g voita tai margariinia
1 1/2 dl fariinisokeria
2 kpl kananmunia
2 rkl (O`boy) kaakaojauhoa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 prk kermaviiliä

Jaa resepti

Ohje

Murskaa puolet ja paloittele puolet suklaasta ja laita jälkimmäinen suklaa pakastimeen (mieluusti hyvissä ajoin, että suklaa jäätyy, niin se ei pala uunissa). Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Voitele tai laita paperivuoat muffinivuokaan. Tästä taikinasta tulee 20 pienehköä/normaalikokoista tai 12 iiisoa muffinia. :) Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen taikinaan. Lisää kuivat ainekset, kermaviili ja suklaamurska "nostellen" taikinaan.

Jaa taikina muffinivuokiin ja työnnä jokaiseen muffiniin 1 - 2 palaa suklaata keskelle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa pieniä 15 - 25 minuuttia tai isoja 175 asteessa 25 - 35 minuuttia. (Tämä riippuu niin siitä, kuinka kylmää/jäistä suklaata käytät! Kannattaa kokeilla tikulla :)

Varo, suklaa on kuumaa! Kannattaa antaa jäähtyä hetken aikaa. Pienillä muffineilla tarkoitan niitä "normaalikokoisia" muffinivuokia, joita ainakin täällä Suomessa useimmissa kaupoissa myydään.

Tähän käyvät erilaiset suklaat ja suklaayhdistelmät ihan oman mieltymyksen mukaan. :) Kauniita muffineja saa, jos laittaa palan tummaa ja palan valkoista suklaata muffinien keskelle.

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 1 Amerikkalaiset suklaamuffinit
  • 3 0 Toffeiset suklaamuffinit
  • 8 1 Nopeat suklaamuffinit
  • 3 2 Suklaamuffinit
  • 9 8 Mehevät suklaamuffinit
  • 7 7 Toffeiset suklaamuffinit

Kommentit

Tittiditii
Kuulemma kenenkään kaverin äiti ei osaa tehdä niin hyviä suklaamuffineja kuin minä - öhöm!! Minun makuuni ovat vähän liian makeita, mutta sehän on hyvä vaan! :D

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään