Täyteläinen juustokakku granaattiomenalla

10 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Keksipohja
180-200 g Digestive-keksejä (tai vastaavia)
80 g Voita
Täyte
4 kpl Liivatelehtiä
200 g (2pkt) Maustamatonta Tuorejuustoa
2 dl Kuohukermaa
1 dl Sokeria
2 rkl Vettä
Pinnalle
1 Granaattiomenan siemenet

Jaa resepti

Ohje

Leikkaa vuoan pohjalle pala leivinpaperia ja laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Murskaa Digestivet pieneksi muruksi. (esim. Tehosekoittimessa tai laita keksit isoon pakaste- tai minigrip-pussiin ja painele kaulimella murskaksi). 

Sulata voi kattilassa. Sekoita keksimurut voisulaan. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle tiiviisti ja tasaisesti. Laita pohja jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun teet täytteen valmiiksi.

Sekoita kulhossa tuorejuusto ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseokseen.

Lämmitä n.2rkl vettä. Ota liivatelehdet likoamasta ja puristele niistä vesi pois. Liuota liivatelehdet lämpimään veteen. Kaada ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita hyvin.

Kaada täyte keksipohjan päälle. Leikkaa granaattiomena neljään osaan ja irrota siitä siemenet lusikalla tai käsin. Ripottele siemenet kakun pinnalle.

 

Anna kakun hyytyä jääkaapissa pari tuntia tai vaikka yön yli.

Samankaltaisia reseptejä

  • 10 8 Aurinkoinen mansikka- juustokakku
  • 15 7 Valkosuklaa-vadelma juustokakku
  • 11 15 Suklainen juustokakku
  • 3 1 Marjainen juustokakku
  • 2 3 Raidallinen juustokakku
  • 94 10 Sitruunainen juustokakku

Kommentit

Chamomille
Olen merkinnyt kaikista raaka-aineista suuntaa antavat määrät. Itse tein näillä ja totesin kyllä erittäin hyväksi! Koko kakku on todella helposti muunneltavissa, esim. Pohjaan voi käyttää oikeastaan ihan mitä vain keksejä ja pohjan koostumusta voi muokata lisäämällä tai vähentämällä voin määrää. Olen itse käyttänyt tässä meijerivoita, mutta margariinikin käy. Tuorejuustoksi kelpaa mikä tahansa maustamaton tuorejuusto, tai miksei maustettukin? Täytteeseen voi lisätä vaikka Kreikkalaista jogurttia, jos haluaa raikkaamman version. Pinnalle voi laittaa vaikka vadelmia, itse käytin tässä granaattiomenaa, koska sen raikkaus sointuu hyvin makeahkoon ja todella täyteläiseen täytteeseen. Kuvan kakun olen jakanut kahteen pienempään vuokaan, mutta ohjeen määrästä riittää halkaisijalta 24-26cm vuokaan,

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään