Irish coffee kakku 2018

1 annosta 3 - 6 h

Raaka-aineet

pohja:
125 g sulatettua voita
2 kpl munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoa
0,5 dl kaakaojauhe
n.3.6 g pikakahvijauhetta
1 tl leivinjauhe
kahvivaahto:
1 dl vahvaa kahvia
2 lorausta viskiä
150 g valkoisia vaahtokarkkeja
3 dl kuohukermaa

Jaa resepti

Ohje

Pohja: Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seosta sekä jäähtynyttä voisulaa vuoronperään vaahtoon. Laita seos leivinpaperoituun kakkuvuokaan, itse käytin vuokaa jossa on irtoreunat, leivinpaperoin myös reunat. Voit myös käyttää suorakulmaista vuokaa (20x30cm). Paista pohjaa +200 noin 20 minuuttia, testaa tikulla kypsyys. Jäähdytä pohja -jätä vuokaan, päälle tulee kahvivaahto.

Vaahto: kuumenna kahvi kattilassa ja sulata vaahtokarkit kahviin, lisää lopuksi oman maun mukaan viskiä, itse lorauttelin aikas vahvat kaadot ja taisi mennä vielä kerta kiellon päällekin! Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele jäähtyneeseen kahvivaahtoon. Kaada pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi, omani oli yön.

Ennen tarjolle laittoa koristele miten haluat...omaani unohdin varsinaiset koristeet joiden piti olla suklaata joten improvisoin ja päälle tuli tummia viinirypäleitä ja männynneulasia.

Ohje on löydetty Kotilieden nettiresepteistä.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 5 Irish Coffee -torttu
  • 1 0 Irish coffee
  • 1 0 Irish Coffee-Kakku
  • 6 8 Irish Coffee-juustokakku vähähiilihydraattinen
  • 0 0 Irish coffee DRINKKI
  • 1 0 Irish Coffee-torttu

Kommentit

Taskuvenus
Tätä tarjoilin pääsiäisenä aikuisten juhlissa ja ihan jokainen tykästyi tähän, pakko oli siis tallentaa resepti myös tänne koska tästä tulee varmasti luottokakkuni. Tykkään käyttää liivatteena tuota vaahtokarkkia, onnistuu joka kerta!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään