5 613
5 613

Kinuskinen Appelsiini Kakku

10 annosta

Raaka-aineet

170 g Digestivekeksejä
80 g Voita
2 kpl Kananmunaa
400 g Tuorejuustoa
dl Sokeria
tl Vanilja sokeria
1 rkl Maissitärkkelystä
½ dl Bulgarian jugurttia
1 kpl Appelsiini (kuoriraastetta)
1 rkl Appelsiini mehua
ripaus Suolaa
dl Kuohukermaa
dl Fariinisokeri

Jaa resepti

Ohje

Pohja; Lämmitä uuni 160c asteiseksi (tein ilman kiertoilmaa itse).

Voitele irtokakkuvuoka (halkaisia n. 24cm ). Musrkaa keksit niin pieneksi kun vaan saat. Sulata voi. Lisää sulatettu voi keksinmurujen sekaan ja painele sen jälkeen kakkuvuokaan tasaiseksi ja reunoille myös. 

Esipaista pohjaa  noin 10-15min (koska kaikilla erilainen uuni, omani on vanha ja lepsu),tarkkaile ettei pääse tummumaan liikaa. Anna jäähtyä!

Juustokakku ; 

Nosta uunin läpötilaa 180c

Vatkaa ensin tuorejuusto notkeaksi (suosittelen juuston ottamista lämpimään enne valmistusta, huonenlämpöistä juustoa on helpompi vatkata vetkuttaa). Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi (eli pöristele semmonen 2 min, niin on sitte kuohkeaa syötäessä). Lisää joukkoon Bulgarian jugurtti.

Raasta appelsiinin kuori ja lisää se massaan, vatkuta taas. Purista appelsiinista ruokalusikallin mehua sekaan ja vatkuta taas. Sitten lisää suola, muista maistaa! Lisää makeutta tai ripaus suolaa jos siltä tuntuu.

Aina kun lisäät jonkin komponentin niin suosittelen maistamaan, koska lopputulos on silloin paras!

Lisää munat yksitelleen ja vatkaa hyvin jokaisen jälkeen.Lisää maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle.Paista 30-35min (oma uunini on lepsu ja pidin 40min), kunnes pinta on mattapintainen eikä kiillä ja täyte on ns. "pysähtynyt" 

Anna jäähtyä.

Kinuski;

Keitä kermaa ja fariinisokeria hissuksiin sekoittaen n. 10-15min. Kinuski on hyvää kun se on jämäkkää ja kauniin vaalean ruskeaa. ----> Voit testata kinuskia tiputtamalla pisaran jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on hyvää ja valmista.Anna kinuskin jäähtyä muutama minuutti, ennenkuin lisäät sen kakun päälle. Kakku on parhaimmillaan kun on saanut yöpyä yön yli jääkaapissa. Koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin Appelsiini suklaata.

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään