Duunatut Maustekurkut

8 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

5 kpl maustekurkkua (n. 650g)
Lisäksi:
8 isoa kynttä valkosipulia
4 keskikokoista tuoretta chiliä
Liemi:
1 dl väkiviinaetikkaa
5 dl vettä
½ rkl karkeaa merisuolaa
8 rkl sokeria

Jaa resepti

Ohje

Tämä menee kategoriaan marinointi, ei säilöntä. 

Katsoin kaupassa, että irtomyytävät valkosipulikurkut maksavat lähemmäksi 7€/kilo. Maustekurkut taas 3,3?€/kilo... Hintaero oli n. 100% - Eli mitä tehdään? Maustetaan itse tietenkin...

Tästä hintakapinasta syntyi tämä resepti ja varmaan nousee muutama muukin makukokeiluun myöhemmin.

Kuori valkosipulinkynnet.

Mittaa vesi kattilaan (ei alumiininen) ja laita kiehumaan. Kun vesi kiehuu, niin lisää sokeri ja suola. Kun saat kiehumaan ja sokeri sekä suola ovat liuenneet veteen, lisää etikka ja kiehauta. Ota levyltä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi / haaleaksi. 

Leikkaa kurkut n. 5 cm paloiksi eli ronskimpaa palaa. Lado tasaisesti kurkut, valkosipuli isoina leikattuina paloina ja chili karkeina palona 1 l lasipurkkiin  (Fido), joka löytyy ainakin lähimarketistani alle 4€ kappale. 

Kaada haalea liemi päälle ja heiluta hiukan, että liemi on kaikkialla lisäten tarvittaessa. Varsinkin päälle asti - Sitten laita paksumman tölkinkannen pinnalle. Kun sulje purkinkannen, niin kansi kannella painaa kurkut nesteenpinnan alle, pitäen myös siellä. 

Marinointiaika n. 16 -18 tuntia ja makua löytyy. 4 tuntia huoneenlämmössä ja sitten jääkaappiin. Laitoin eilen illalla tulemaan ja tänään iltapäivällä makua oli jo paljon. Hyvin valkosipulinen ja chili maistuu toistaiseksi hennosti, mutta juuri tarpeeksi läpi. 

Kuva löytyy suoranakin, mutta tällaista vinoa kukaan ei halua "omanaan lainata...

Hyvää ruokahalua!

Helsinki 16.12.2017

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 0 Maustekurkut
  • 7 4 Maustekurkut
  • 0 0 Maustekurkut 21.7.2010
  • 1 1 Paprikapikkelsi
  • 4 0 Ohridsko Makalo/Охридско макало/Valkosipulidippi
  • 1 2 Kesäsilli

Kommentit

FutoMaki
Aivan mahtavat kurkut tuli... Voin lämpimästi suositella tällaista pikkuista duunamista jo valmiista tavarasta... Paljon voi tehdä itse, mutta joskus kannattaa jalostaa jo valmista tuotetta oman suun mukaiseksi...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään