Jouluinen päärynäkakku

10 annosta 3 - 6 h

Raaka-aineet

Pohja
100 g piparkakkuja
30 g voita
Täyte
1 dl kuohukermaa
1 prk Arlan piparkakkurahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
1/2 päärynä
2 liivatelehteä
1 rkl vettä
Päälle
1/2 päärynä
1 dl punaista glögiä
2 liivatelehteä
suklaata

Jaa resepti

Ohje

Jauha piparkakut hienoksi muruksi esimerkiksi tehosekoittimessa ja lisää sekaan sulatettu voi. Vuoraa 18-20 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele piparimuruseos vuoan pohjalle. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuori ja puolita päärynä. Kuutio toinen puolikas pieniksi kuutioiksi ja säilytä toinen puolikas koristelua varten. Vaahdota kerma ja lisää siihen sokerit, kuutioitu päärynä sekä rahka. Laita kattilaan 1 rkl vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä hieman. Kaada ohuena nauhana kermaseoksen sekaan samalla koko ajan sekoittaen. Kaada seos irtopohjavuokaan ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Viipaloi kakun päälle päärynä koristeeksi.  Mittaa kattilaan glögi ja kiehauta. Lisää kattilaan koko ajan sekoittaen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä hieman kylmässä ja kaada se sitten kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 20 minuuttia. Irrota terävällä veitsellä varovasti kakun reunat irtopohjavuoasta ja ota vuoan reunat pois. Raasta suklaalevystä lastuja juustohöylän avulla ja nosta ne kakun päälle koristeeksi.

Samankaltaisia reseptejä

  • 6 0 Jouluinen rahkakakku
  • 6 2 Jouluinen suklaakakku
  • 7 7 Jouluinen glögikakku
  • 23 1 Jouluinen juustokakku
  • 2 0 Ihana päärynäkakku
  • 10 12 Jouluinen appelsiinijuustokakku

Kommentit

makuontarkein
Alkuperäinen resepti löytyy Maku on tärkeintä -blogista osoitteesta: https://makuontarkein.blogspot.fi/2017/11/jouluinen-paarynakakku.html

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään