Kaalikääryleet

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

2 vettä
1 dl riisiä, keitä riisit vedessä
1 dl soijamuruja
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
suolaa, mustapippuria, kirveliä, oreganoa
2 dl vettä
siirappia
voita kuullottamiseen ja kääryleiden päälle muruina
kaalinpää

Jaa resepti

Ohje

  1. Laita kaalinpää illalla pakastimeen. Ota se aamulla ulos ja kuori siitä lehtiä. Voin vakuuttaa, että se käy hyvin helposti. Ohenna lehtiruotia veitsellä, että on helpompi kääriä kääryleet.
  2. Keitä riisiä vedessä noin 10 min. Voit maistaa onko riisi kypsää. Lisää sitten soijamurut ja anna muhia pari minuuttia. Jos seos tulee liian paksuksi lisää vähän vettä. Ota kattila liedeltä.

  3. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi, raasta porkkanat ja kuullottele niitä voissa pannussa n. 10 min.

  4. Yhdistä juurekset ja soijariisi. Lisää vähän suolaa ja mausteita. Voit käyttää lempimausteitasi. Sekoita hyvin.
  5. Ota kaalinlehdet työpöydälle ja laita lehden alareunaan sopivan kokoinen mötikkä täytettä ja tee niistä paketteja. Asettele paketit vuokaan. Ripsota hieman suolaa kääryleille ja veistele päälle voipalasia. Vielä siirappipurkista ohuita lankoja kääryleille ja pari desiä vettä vuokaan. Sitten vaan vuoka uuniin. Asteita 175 ja anna vuoan olla ainakin puolitoista tuntia kypsymässä. Valele välillä kääryleitä vuoan liemellä.Laitoin toisen kerran kääryleitä ja käytin savoijin kaalia. Onnistuivat oikein hyvin.

 

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Mustikka
Kun tarpeeksi kauan antaa kääryleiden muhia ja valelee silloin tällöin niitä, saa syödä herkkuruokaa muutaman päivän. Nämä kääryleet ovayt talvinen herkku, kun ovat olleet pakastimessa melkein jäätymässä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään