Fenkolikeittoa ja kampasimpukkaa

4 annosta

Raaka-aineet

Fenkolikeitto
1 kpl sipuli
1 varsi varsiselleriä
300 g fenkolia
3 dl valkoviiniä
0,6 l kanalientä tai vasikanlientä
2 dl kermaa
suolaa
valkopippuria myllystä
Fenkolisalaatti
0,5 fenkolia
fenkolit vihreät "yrtit" (leikkaa)
suolaa
sokeria
0,5 sitruunan mehu
Kampasimpukat
4 tuoretta tai pakastettua kampasimpukkaa
voita paistamiseen
suolaa ja valkopippuria myllystä
tilliä koristeluun

Jaa resepti

Ohje

Fenkolikeitto

Kuori sipuli ja leikkaa kuutioiksi. Huuhtele varsiselleri ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.  Halkaise fenkolit ja huuhtele huolellisesti. Leikkaa fenkolin kova kantaosa ja vihreät osat pois ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.  Sulata voi kattilassa (ei saa ottaa väriä) ja lisää kasvikset. Freesaa kevyesti kunnes kasvikset alkavat pehmetä. (ei saa ruskistua). Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa muutama minuutti. Lisää seuraavaksi lihaliemi. Keitä 20 minuuttia, kunnes fenkolit ovat pehmenneet. Lisää kerma, kiehauta keitto vielä kerran ja soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Siivilöi tiheän siivilä läpi kattilaan. Kuumenna keitto uudelleen vasta juuri ennen tarjoamista, mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää nokare voita ja vaahdota ilmavaksi sauvasekoittimella.

Fenkolisalaatti

Huuhdo ja puolita fenkoli. Leikkaa mandoliinilla todella ohuita siivuja kulhoon. Lisää muut aineet ja anna marinoitua esillelaittoon. 

Kampasimpukat

Laita kampasimpukat paperin päälle kuivumaan ennen paistamista. Kuumenna paistinpannu ja lisää voi. Anna ruskistua kevyesti ja lisää simpukat pannulla. Mausta. Paista noin minuutti per puoli, kunnes pinta on kauniin ruskea. Käännä ja mausta myös toinen puoli. 

Nosta kampasimpukka keittolautaselle tai –kuppiin. Kaada ympärille keittoa ja koristele fenkolisalaatilla ja tillin oksalla. 

Fenkolikeiton pariksi sopii loistavasti Gérard Bertrandin Terroir Picpoul de Pinet valkoviini. Klikkaa itsesi Gérard Bertrandin Kotikokkisivulle löytääksesi lisää viini- ja ruokasuosituksia!

 

 

 

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään