5 187
5 187

Punajuuri-lihamureke aurasydämellä

Raaka-aineet

800 g jauhelihaa (sika-nauta)
3 kpl punajuurta
2 kpl maustekurkkua
2 kpl sipulia
4 kpl leipäviipaletta
2 kpl kananmunia
1 prk kermaviiliä
suolaa, valkopippuria, (2 rkl sinappia)
voita/margariinia sipulin kuullottamiseen
Aurajuustoa väliin

Jaa resepti

Ohje

Kuori ja raasta keittämättömät punajuuret hienolla terällä ja laita siivilään liian nesteen valuttamiseksi. Silppua sipulit ja kuullota pannulla voissa halutessasi, siirrä sivuun jäähtymään. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja kuutioi kulhoon, lisää kermaviili ja jätä pehmiämään. Leikkaa maustekurkut hyvin pieniksi kuutioiksi Sekoittele kermaviili ja leipäpalat tasaiseksi, lisää nesteestä vielä puristettu punajuuriraaste, sipuli ja pienitty kurkku. Sekoita massaan jauheliha, kananmunat ja mausteet, tämä on helpoin tehdä käsin. Anna mureketaikinan tasaantua jääkaapissa ja siivoa sillä välin vaikka jälkesi, kuori tai pese perunat. Uunin kuumetessa laita mureketaikinasta puolet vuoan pohjalle ja lisää Aura-juustoa makusi mukaan, lisää loppu mureke päälle ja taputtele niin ettei juusto pääse valumaan ulos. Paista 200 asteessa tunnin verran, vähempikin voi riittää uunista riippuen. 

Sipulin voi lisätä ilman kuullostusta ja paahdettuakin sipulia voi käyttää. Leivän tilalla korppujauhoja, tai kaurahiutaleita ja jauhoa. Punajuurista irronneen nesteen voi käyttää esim sämpylätaikinaan, tai keittoon. Murekkeen kanssa kertakäyttöiset ohuet talouskäsineet on kätevät massan sekoituksessa ja punajuuren kanssa työskennellessä.

Omassa murekkeessani sipulit meni raakana ja suolan määrähän on vähän tottumuksen mukaan, paista koepihvi jos epäröit määrää. Helpompi lisätä, kuin ottaa pois.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään