Lehtipihvi kalkkunasta 27.9.2017

Reseptiä katsottu 1 198 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
500 gr valmiiksi siivutettua kalkunanrintaa
voita ,valkosipulia, suolaa, pippuria , persiljaa, sitruunanraastetta, oliiviöljyä, kanaliemikuution puolikas, loraus valkoviiniä
bataatti, sipulia ja pari perunaa lisäksi tarjoukseen

Ohjeet

Aloita uunin lämmityksellä, 200 astetta. Kuori ja viipaloi sipulit ja perunat, suolaa ne. kaada oliiviöljyä päälle, sekoita  ja laita uuniin paistumaan. Paisto-aika riippuu uunista ja perunoitten koosta.

Marinoi kalkkunapihvit näin : hienonna pari oksaa  persiljaa ja sekoita se öljyyn,  loraus sitruunanmehua ja raastetta, valkosipulia,  suolaa sekä pippuria maun mukaan. Pihvit saavat marinoitua n 15 min. tai siihen hetkeen kunnes perunat uunissa alkavat olla valmiita. Paistaminen käy hyvin nopeaan, tuskin menee kahta minuuttia yhden pihvin puolen paistoon, riippuu leikkeleen paksuudesta. Nosta valmiit leikkeleet vadille ja pidä lämpimänä. Älä tiskaa paistinpannua vaan  keitä nopea kastike siinä näin : lisää pari kunnon kukkuraista ruokalusikallista ranskankermaa pannulle , puolikkaan kanaliemikuutionkin voi murentaa mukaan, ehkä vettä tai valkoviiniäkin lisäksi, keitä pari minuuttia ja sitten vaan syömään !


Kommentit

Kulinaristi

Reseptejä laadukkaista raaka-aineista kokkaavalle ruokaharrastajalle.