17 870
17 870

Ihan paras Bataatti-kasvisosekeitto

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

3 Keskikokoista Bataattia
3 Makeaa suippopaprikaa
3 Sipulia
Inkivääriä
Chiliä oman maun mukaan
2 Avokadoa
1 Ps Apetit Kruunusekoitus
1/2 Prk laktoositonta Flora Ruoka Kevyt & Paksu 4%
3 Isoa Valkosipulinkynttä
Mausteeksi
2 tl Hunajaa
Kasvisliemikuutio
Reipas ripaus Suolaa
Reipas ripaus Paprikamaustetta
Reipas ripaus Valkosipulijauhetta
Pippuria

Jaa resepti

Ohje

Ota kattila valmiiksi ja lisää ainekset sitä mukaa kun ne on käsitelty (Halutessasi voit laittaa veden jo tässä vaiheessa kiehumaan,mutta itse tykkään tehdä näin).Nosta myös kermapurkki pöydälle jottei se olisi niin kylmää lisättäessä.

Kuori ja pilko sipulit ja bataatit, palojen ei tarvitse olla kovin pieniä joten sipulin voi halkaista esim.neljään osaan. Pese ja pilko paprikat sekä chili. Kuori ja murskaa valkosipuli sekä pese ja kuori n.1x1cm pala inkivääriä. Lisää joukkoon kruununsekoitus ja laske kattilaan vettä niin että kasvikset juuri peittyvät.

Laita kattila kiehumaan ja lisää kasvisliemikuutio. Halkaise avokadot, kaavi sisus lusikalla lautaselle odottomaan. Lisää joukkoon mausteet ja anna kiehua niin kauan että ainekset ovat pehmeitä. Lisää avokado hetkeä aikaisemmin ennen kuin otat kattilan liedeltä. Kaada suurin osa vedestä pois. (Jätä pohjalle max.sentti vettä). Itse pidän hyvänä mittana sitä kun kattila on kallistettuna vettä pois kaataessa, ei vesi enää näy kasvisten alta.

Lisää joukkoon kerma ja hurauta survimella. Jos sose tuntuu liian paksulta omaan makuun,lisää maun mukaan joko kermaa tai kiehuvaa vettä.

Käytä sose vielä siivilän läpi jotta soseesta tulee ihanan samettista. (Laita siivilä lämpöä kestävän kulhon päälle ja kaada sose sinne. pyörittele lusikkaa siivilässä jotta sose menee läpi nopeammin)  

Lisää päälle raejuustoa sekä siemeniä. Valmiin salaattisiemensekoitus pussin olen itse todennut tässä parhaaksi. Halutessasi voit kasvisten kiehumista odotellessa paahtaa siemeniä pannulla jolloin niihin tulee pähkinäinen maku. Maalaispatonki on myös todella hyvää tämän kaverina. 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 23 5 Maailman paras Kebab kastike
  • 3 2 Ihan kiva lihapata
  • 4 2 Ihan arkinen broilerivuoka
  • 4 2 Parsakaali-juustokastike
  • 1 0 Ihan Ihana Hernekeitto (lihaton & meiramiton)
  • 2 0 Savujuusto Kasvissosekeitto

Kommentit

Intsukka
Monesti on tapani tehdä tätä herkkua muuttunut ja kehittynyt ,mutta tällä tavoin on meillä menty jo pitkään. Kyllähän tämä vaan on niin helppoa,hyvää sekä terveellistä!😊👌

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään