8 283
8 283

Paahdettu kesäkurpitsarisotto

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 isohko kesäkurpitsa
4 dl risottoriisiä
1,5 dl valkoviiniä
1 iso kevätsipuli
1 kpl valkosipulin kynsi
9-10 dl vettä
2 rkl Maggi luomu kasvisfondia / 2 Fond Cup kasvis
1 dl Parmesan juustoa
nokare voita
oliiviöljyä

Jaa resepti

Ohje

Halkaise kurpitsa keskeltä kahtia ja poista siemenet. Viipaloi puolikkaista siivuja ja aseta ne uunipellille. Ripottele päälle oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Paahda kesäkurpitsoja uunissa noin 30 min, kunnes ovat pehmenneet. Poista paahdetuista kesäkurpitsalohkoista kuoret ja soseuta ne sauvasekoittimella.

Pilko sipuli ja valkosipuli. Kiehauta vesi erillisessä kattilassa tai vedenkeittimessä. Kuullota sipuleita pienessä määrässä oliiviöljyä ja lisää hetken päästä riisit pannulle. Kuullota riisejä, kunnes ovat muuttuneet osittain läpinäkyviksi. Lisää valkoviini ja kiehauta kunnes neste on lähes täysin haihtunut. Lisää kiehuvaa vettä noin desi kerrallaan, anna kiehua miedolla lämmöllä ja sekoita useasti. Lisää fondi / fond cupsit veden lisäyksen yhteydessä. Lisää loppuvaiheessa soseutettu kesäkurpitsa ja anna kiehua loppuun. Risoton valmistuminen vie noin 15-20 min, mutta parhaan lopputuloksen saat maistamalla riisin kypsyyden.

 

Kun risotto on kypsä, ota se pois hellalta. Lisää pieni nokare voita ja parmesan juusto ja anna vetäytyä muutaman minuutin ajan. 

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään