Yksinkertainen Tonnikalasalaatti

3 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

200 g Feta- juustoa
1 kpl Avomaankurkkua (n.100g)
½ pieni sipuli sipuli (n. 30g)
1 kynsi valkosipulia (koko maun mukaan)
hyvälaatuista oliiviöljyä
1 purkki Tonnikalaa chilillä
mustapippuria myllystä tai morttelista
Lisukkeet:
lehtisalaatit + leipä
vain leipä

Jaa resepti

Ohje

Murenna ensin Feta karkeahkoiksi paloiksi lautaselle tai kulhoon. Itse suosin lautasta, jossa saa näyttävämmän salaatin.

Leikkaa ½ kurkku pieniksi kuutioiksi ja asettele kauttaaltaan juuston päälle. Avaa tonnikalapurkki ja kaada tonnikala liemineen kurkkujen päälle. Kuori ja kuutioi sipuli pieneksi. Leikkaa yksi valkosipulinkynsi hienoiksi kuutioiksi. Sekoita sipulit oliiviöljyn kanssa keskenään ja ripottele tonnikalan päälle. 

Itse päädyin ja käytin ihan öljyjä haistellen, kun muutama tuossa käytössä, öljyyn IL GENIO, Olio Extra Virgine di Oliva del MONTALBANO (joka muistuttaa nyt kirjoittaessa kyseisestä television italialaisesta Krimi- / Rikossarjasta Sisiliassa, jonka kuvista ja maisemista muistuu aina niin paljon muistoja mieleen)

Leikkaa loput kurkut pieniksi kuutioksi ja ripottele päälle. Mausta oliiviöljyllä ja mustapippurilla myllystä tai huhmareesta / morttelista oman maun mukaan. 

Suolaa ei tarvitse lisätä ja jos lisätään, niin oman maun ja terveyden mukaat.

Tarjoile leivän tai paahdetun leivän ja/tai salaatinlehtien kanssa... Itse söin ihan ilman leipää, vaikkakin leipäsipsit uunissa kuivumassa, joita napostelin sitten jälkijunassa tunteja myöhemmin...

Resptini ovat kirjoitettu ensisijaisesti itselleni muistiin, jonka vuoksi niissä on hyvin erilaisia puutteita muille käyttäjille ja lukijoille...

Hyvää Ruokahalua!

Helsinki 20.07.2017 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Maukasta nopeasti ja helposti muunnellen...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään