1 443
1 443

Nopea kasvissuikalepapumössö

1 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

250 g kasvissuikaleita
2 kpl sulatejuustoviipaleita
1/2 prk papusekoitusta (n. 100g)
2 kpl keitettyjä kananmunia

Jaa resepti

Ohje

Laiskojen päivien pelastus, kun tekee mieli helppoa, nopeaa, halpaa mättöruokaa, mutta haluaisi sen silti olevan suht ravitsevaa.

Laita kananmunat keittymään ja jäiset kasvissuikaleet pannulle lämpiämään. Huuhtele pavut ja lisää pannulle.

Kun kasvissuikaleet ovat sulaneet, voit lisätä pienemmiksi palasiksi revityt sulatejuustoviipaleet pannulle kasvisten ja papujen sekaan. Sekoittele seosta pannulla, jotta juusto sulaessaan leviää hyvin eikä vahingossa pala kiinni pannuun.

Kun kananmunat ovat keittyneet ja kasvissuikaleseos on saanut kunnolla lämmitä, voit siirtää seoksen lautaselle. Kuori kananmunat ja sörssää sekaan, ja semi-terveellinen pikamössöannos on valmis.

Kaloreita 445kcal (käytetty 26% sulatejuustoa 106 kcalin edestä, kun vahingossa tuli sellainen ostettua - kevyemmällä juustolla saa kaloreita alaspäin), ~26g proteiinia, ~15g kuitua, hintaa n. 1,5e riippuen mistä ainesosat ostettu. Reseptin plussana myös se, että kaikki raaka-aineet ovat pitkään säilyviä :)

 

Tuunausvinkkejä:

- Sulatejuuston voi halutessaan korvata muilla juustoilla. Esim. 100g sulatettua vuohenjuustoa toi annokseen ihanan maun ja vähän luksuksen tuntua. Halutessaan juuston voi toki jättää kokonaan pois, mutta ainakin itselle juusto tuo ruokaan maistuvuutta ja täyteläisyyden tunnetta :)

- Tuorekasvikset sopivat mukaan myös vallan mainiosti. Kokeile esim. laittaa pannulle kasvissuikaleiden sekaan kirsikkatomaatteja puoliksi halkaistuna! Tavalliset tomaatit pilkoittuina käyvät toki myös, tai paprika :)

- Annoksen kokoa on helppo tuunata; voit käyttää kokonaisen kasvissuikalepussin sijaan vain puolet pussista; lisätä, vähentää tai jättää pois papuja ja munia; lisätä halutessasi muita ainesosia. Esimerkkireseptikoko on tuhti ja täyttävä ateria :)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään