3 500
3 500

Pilvileivät mummon tapaan 13.5.2017

Raaka-aineet

Paahtoleipää
palvikinkkua
sulatejuustoviipaleita
sieniä, herkkusieniä, purjoa
kananmunia
voita/margariinia, suolaa, pippuria

Jaa resepti

Ohje

Pieni sienet ja purjo. Kauli paahtoleivät muffinivuoan kokoon sopiviksi, voitele voilla ja laita vuokaan rasvapuoli alaspäin. Laita leivän päälle palvikinkkuviipale ja sen päälle sulatejuustoviipale. Pehmennä sienet ja purjo pannulla ja lisää leipien päälle. Tee pilvimunat ao Iltalehden Pippurin ohjeen mukaan, eli vatkaa valkuaiset ja laita leipien päälle uuniin, lopuksi keltuaiset. Sirottele päälle suolaa ja pippuria, nosta kahta lusikkaaa apuna käyttäen leivät tarjolle ja syö lämpöisinä.

Iltalehti Pippuri:

Pilvikananmunat

Kananmunia

Suolaa, juustoa, kinkkua tai muita lisukkeita

Ohjeet:

1. Erottele kananmunan valkuainen ja keltuainen toisistaan. Tämä on ohjeen haastavin osuus.

2. Vispaa valkuaista niin kauan, että siitä tulee paksua - kuten marenkia tehdessä. Jos haluat, voit lisätä valkuaisen sekaan esimerkiksi juustoa tai kinkun palasia.

3. Annostele valkuaisvaahto sopivan kokoisiksi keoiksi uunipellille ja paina lusikalla keskelle keltuaisen kokoinen painauma. Paista valkuaista (tai valkuaisia, jos teet useita pilvikananmunia) 230 asteisessa uunissa 5-7 minuuttia, kunnes valkuainen on kypsynyt kokonaan.

4. Lisää keltuainen valkuaispilven päälle ja paista vielä pari minuuttia lisää. Tämän jälkeen keltuainen on hieman kypsynyt, mutta vielä pehmeä. Nauti söpö pilvikananmuna esimerkiksi leivän päällä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 11 3 Uunilohi mummon tapaan
  • 3 1 Pannukakku mummon tapaan
  • 35 6 Omenapiirakka mummon tapaan
  • 4 2 Lanttukukko mummon tapaan
  • 41 8 Pannukakku mummon tapaan
  • 6 6 Possua Lombardyn tapaan

Kommentit

Mummo07
Tämä on minun sovellukseni pilvimunien käytöstä. Palvikinkun sijaan pekoni sopii erinomaisesti, mutta sitä ei kaapissa ollut. Sienien sijaan voi laittaa vaikka papuja, parsaa tai mitä nyt mieli tekee. Vähän juhlavampi aamiainen kiireettömiin viikonloppuihin tai vaikka äitienpäiväksi.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään