Leipäletti, huijauspitko

10 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

leipätaikina:
2,5 dl piimää (vesi/maito tms)
25 g hiivaa
2 dl grahamtäysjyväjauhoja
4-7 dl vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
50 g pehmeää voita/margariini tms
sokeria
mustapippuria myllystä ja/tai unikonsiemeniä
täyte:
n.100 g tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti&chili)
n.10 kpl oliivia hienonnettuna
n.10 kpl kirsikkatomaattia hienonnettuna
sipulia ja paprikaa hienonnettuna
n.150 g gruyere-juustoraastetta
suolaa, mustapippuria myllystä, tuoretta basilikaa
1 kpl muna voiteluun + mantelilastuja koristeeksi

Jaa resepti

Ohje

Tämän reseptin alkuperäinen tarkoitus oli tehdä huijauspulla mutta kävi vanhanaikaisesti ja pulla huijasi mua repeämällä keskeltä....Parempi leipuri varmasti onnistuu tässäkin asiassa! Koristeet ja taikinan mausteet on myös valittu "sillä silmällä" että menisi makeasta pullapitkosta läpi. 

Valmista ensin leipätaikina: liota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva, lisää sokeri ja reilu puolet jauhoista, sekoita ja lisää suola ja pippuri+unikonsiemenet. Lisää loput jauhot ja rasva kädellä alustaen, alusta kimmoisaksi ja laita kohoamaan. Tee tällä välin täyte.

Omat täytteet määräytyivät nyt sen mukaan mitä kaapista löytyi, sipulihaketta oli ruokalusikallinen, oliiveja joista mies ei tykkää silppusin pieneksi mukaan, paprikaa muutama suikale, tomaatit sopivat tuorejuuston makuun ja basilikahan sopii mihin vaan. Gryuere-juustoa sattui olemaan joten looginen valinta tähän. Itse sörssäsin kaiken sekaisin koska tahdoin maistaa sopivatko maut yhteen mutta voit myös koota täytteet päälle.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi voit tehdä sen kuin täytettävän pullapitkon- kaulia isoksi levyksi ja jakaa kolmeen tai neljään osaan, lisätä täytteet päälle ja rullata sekä nipistellä joko liepeet hyvin kiinni tai taittaa alle ja toivoa ettei levähdä uunissa. Tämä vaatinee hieman reenausta koska omani levähti keskeltä, en ole ikinä ollut hyvä letittämään pullia muutenkaan ;) Kun kaikki osat ovat tehty voit letittää pitkon. Laita leivinpaperoidulle pellille ja jätä liinan alle kohoamaan noin 20min. 

Voitele pitko ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista uunin alaosassa +200 noin puolisen tuntia. Ja eikun ääntä kohti! 

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Aurinkokuivattutomaattileipä
  • 0 6 Täytetyt kirsikkatomaatit
  • 1 1 Kirjolohitaskut uunissa
  • 7 6 Aurinkoisen tomaattitarhurin pastakastike
  • 1 0 Täytetyt sarvet 12 kpl
  • 3 1 Aurinkoiset sämpylät

Kommentit

Taskuvenus
Kieroutuneella mielellä ei ole rajoja, kokeileva keittiö on vain aina yhtä hauskaa, yleensä lopputulos on makupaletiltaan loistava mutta ulkonäköä pitäisi sitten harjoitella paremmaksi. Noh, huihai, tää pullapitko oli mun suun mukainen ulkonäöstä viis! Suosittelen testaan!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään