"Lättäperunat"

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

2 kpl perunaa per ruokailija
öljyä
suolaa & mustapippuria & savupaprikaa
kreetalainen mausteseos:
suola, mustapippuri, basilika, oregano, sinappijauhe

Jaa resepti

Ohje

Itselläni oli aika pieniä jauhoisia perunoita joita varasin 3-4 kpl ruokailijaa kohden, huomioi siis perunan koko kun näitä teet.

Pese perunat hyvin ja keitä suolatussa vedessä. Öljyä vuoka ja laita perunat siihen, paina perunat kasaan puunuijalla tai vaikka mukin pohjalla, oma maku tahdotko että rikkoontuvat oikein kunnolla vai jäävätkö tiiviimmäksi. Huomioi että peruna laajanee lätsäytettäessä joten vuoka saa olla reilun kokoinen! Mausta perunat, makuja ja mausteita voit lisätä makusi mukaan mutta muista että peruna on suolasyöppö-- saa olla siis reilusti suolaa tai vaihtoehtoisesti yrttiä mikäli haluat terveellisemmän vaihtoehdon suolalle. Lorottele vielä öljyä perunoiden päälle, vaihtoehtoisesti voit laittaa rasvaakin tai oikein pröystäillä ja voita kehiin! Öljynä käytin ihan tavallista rypsiöljyä.

Paista uunissa n.+200-250 kunnes pinta on haluamasi kaltainen. Meillä tykätään aika rapsakasta joten olisi saanut olla korkeammassakin (paistoin reilu 200) lämmössä. Juustoraastekuorrute voisi myös toimia näissä, tosin missäpä juusto ei toimisi? 

Resepti-idea varastettu Kreetalta jossa nämä käytettiin rasvakeittimessä. Mausteseosvinkki kreetalaisittain: oregano, basilika, suola, mustapippuri ja sinappijauhe. Muokkaus 2020: mausteseosta kannattaa tehdä reilummin ja modata omaan makuun, itse laitoin ehkä 1rkl kaikkea, sitten lisäsin suolaa ja sinappijauhetta. Suhteet kun ei ole tuosta mausteseoksesta tiedossa eikä tässä koronan aikana kukaan kaverikaan ole käymässä jotta voisi tuoda valmista seosta tänne....

Linkitys myös tuolta samasta paikasta saatuun suklaakeksirulla-reseptiin ja utopia-shottiin

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 6 16 Chimichurri a'la Taskuvenus
  • 3 2 Suklaakeksirulla from Platanias, Crete
  • 0 0 Utopia shot

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 0 Rosmariiniperunat
  • 4 5 Raikas kebabkastike 4.5.2020
  • 0 0 Mureke
  • 10 8 Uuniperunat
  • 3 2 Täytetyt Paprikat Halloumilla Kuorrutettuna
  • 2 1 Pyhäpäivän broileria 21.3.2022

Kommentit

Taskuvenus
Ei niin vaativa, perunoiden pesun ja keittämisen kun jaksaa tehdä homma hoituu jo itsestään. Tarjoiltiin tämä naudan ulkofileen, chimichurrin ja grillivihannesten kera. Ps.Luulisin että mukulat tykkäisivät tuosta lättäämis-vaiheesta 😉

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään