Kaikista tahmeimat tahmeat mokkaruudut ikinä

2 - 3 h

Raaka-aineet

4 Kananmunaa
3,5 dl Sokeria
397 g Makeutettua maitotiivistettä/Kondensoitua maitoa (=1 tölkki)
175 g Suklaahippuja
300 g Tummaa suklaata
1,5 dl Vehnäjauhoja
175 g Voita
1 tl Vanilja-aromia
Suolaa

Jaa resepti

Ohje

Lämmitä uuni 180°C. Vuoraa pienehkö vuoka (alkuperäisen ohjeen mukaan 20x20cm, itse käytin 20x40cm) leivinpaperilla. Ohjeen mukaan tästä tulee 16 ruutua.

Taikina

Sulata voi kattilassa. Lisää tummasuklaa ja sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut. Nosta kattila pois levyltä. Vatkaa kananmunat ja sokeri isossa kulhossa vaahdoksi. Lisää vanilja, jäähtynyt voi-suklaaseos, jauhot ja mausta suolalla (ripaus tai pari).

Paistaminen

Kaada suurinpiirtein puolet taikinasta vuokaan ja paista uunissa 15min. Kaada hieman jäähtyneen paistoksen päälle kondensoitu maito sekä suklaahiput. Kaada loput taikinasta päälle ja koristele halutessasi ylijääneillä hipuilla. Nosta vuoka takaisin uuniin puoleksi tunniksi (30min). Nosta valmis mokkaruutu jääkaappiin vähintään tunniksi (mieluiten 2-3) jotta suklaa ehtii asettua. Nosta pois vuoasta, jaa ja tarjoile.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 4 Iineksen mokkaruudut
  • 0 0 Doodh Peda, Intialainen Maitokaramelli
  • 2 3 Herkullinen suklaafudge
  • 1 0 Suklaakeksit (tumma, maito, vaalea, daim tai mitä ikinä haluat) :)
  • 7 2 Helpot mokkaruudut
  • 1 0 Keksipiirakka

Kommentit

Todella herkullinen jälkiruoka, vastaavaan en ole koskaan ennen törmännyt <3 Odotin tämän olevan liian makeaa mutta hyvin silti maistui. Alkuperäinen resepti https://sortedfood.com/recipe/12749 Jostain syystä työvaiheiden järjestys on sekaisin.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään