2 083
2 083

Herkkulämppärit

2 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

2 kpl Paahtoleipää (tummaa)
2 kpl Ruispuikulaa
4 siivua Ylikypsäkinkkua
Ketsuppi
tomaattipyre
8 isoa lehteä tuore basilika
1 purkki Ananasrinkuloita
4 kourallista katkarapuja
oliiviöljy tai rypsiöljy
grillimauste
sitruunapippuri
1 kpl Kevätsipuli tai tuore sipuli
Edam-juusto

Jaa resepti

Ohje

Levitä leivät uunipelille ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Paahtoleiville levitä tomaattipyrettä haluamasi määrä toiset tykkää enemmän toiset vähemmän. Ketsupin levität ruisleiville. Tämä siksi, että paahtoleipä on miedon makuista ja se kaipaa vahvempaa ja vähemmän makeaa tomaattisuutta kuin ruisleipä, joka kaipaa taas vahvuuteensa vähän miedompaa ja makeampaa aromia.

Kun olet levittänyt tomaattimössöt leiville, laita jokaiselle leivälle siivu kinkkua tähän käy miltei mikä tahansa leikkele, mutta ylikypsä mahtaa olla mureimmasta päästä halpaleikkeleitä. Pilko kevätsipuli tai tuore sipuli hyvin ohuiksi rinkuloiksi ja ripottele leiville. Laita jokaisen leivän päälle kaksi kappaletta kokonaisia basilikan lehtiä.

Tässä vaiheessa tapahtuu maustaminen: Ripottele leiville haluamasi määrä grillimaustetta ja sitruunapippuri. Maustamisen jälkeen asettele ananasrinkulat leiville ja sirottele katkaravut ananasten päälle ja lirauta hieman öljyä näiden päälle.

Tässä vaiheessa leivät näyttävä melkoisilta torneilta ja epäilet että leipä menee paistaessa velliksi mutta näin ei ole.

Nyt ota juustoa ja leikkaa siitä kuutioita noin 5kpl per leipä ja sirottele ne leipien päälle. Tämän jälkeen höylää vielä kaksi siivua per leipä, juustoa leivän päälle ja nakkaa uuniin kunnes juusto on ottanut ruskeaa väriä ja MUISTA! antaa leipien jäähtyä hetki ovat nimittäin kohtuu kuumia.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Tulinen ja täyteläinen tomaattikeitto lämpimien ruisleipien kera
  • 1 1 Tex Mex Hamburger
  • 20 8 Paras Italianpata
  • 3 2 Lehtikaalia ja Makkaraa
  • 1 0 Ruislämppärit
  • 0 1 Vegaani hiivaton pizza

Kommentit

Vertigo

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään