Täytekakku

20 annosta 6 - 12 h

Raaka-aineet

Pohja (tee 2 kpl tai isolla pellillä voi riittää 1)
6 kpl Kananmuna
3 dl Sokeria
3 dl Vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 rkl Kaakaota
Täyte
4 dl Laktoositon kuohukerma
1 prk Eila mansikka rahka
1 prk Eila vanilija tuorejuusto
1,5 dl Sokeria
500 g Mansikoita
1 Sitruunan mehu
6 kpl Liivatelehti
Kuorrute
6 dl Laktoositonta kermaa
1 prk Eila maustamaton maitorahka
1 dl Sokeria
2 tl Vanilja sokeria
Koristeita tai kakkukuva
Elintarvike värejä

Jaa resepti

Ohje

Pohja:

lämmitä uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa munasokei vaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Paista n. 7-8 min. Tee tarvittaessa 2 pohjaa. Anna pohjien jäähtyä n. 1/2-1 tuntia ennen kakun kasausta. 

 

Täyte:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Laita reunavuoka tarjoiluvadille ja laita reuna vuoan pohjalle toinen kakkupohja. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan mansikat, rahka ja juusto siiten vatkaa seos kunnolla. Kuumenna sitruuna mehu kiehuvaksi ja lopeta kuumennus kun kiehuminen loppuu lisää liotetut ja valutetut liivatteet sekaan ja sekoita tasaiseksi. Varmista nostelemalla että liivateseoksessa ei ole paakkuja. Lisää liivateseos nopeasti ohuena nauhana koko ajan vatkaten muiden täyteaineiden seokseen. Kaada täyte reunavuokaan. Laita toinen kakkupohja täytteen päälle reunavuokaan. Laita kakku hyytymään jääkaappiin. Noin 4 tunniksi. Joo pohjia ei kostuteta jos meinasit jo kysyä :-)

 

Kuorrute:

Leikkaa kakku irti reunavuoasta ja nosta reunavuoka pois. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi ja lisää rahka vatkaten joukkoon. Jos käytät kakku kuvaa levitä mahdollisimman tasainen kerros kermarahka seosta kakun päälle. Irroita kakkukuva tausta pahvista esim. ohutta paitinlastaa apunakäyttäen ja nosta kuva kakun päälle. Jos haluat värjätä kuorrutetta niin elintarvike väreillä se onnistuu ja sitten pursottamalla taiteilemaan reunat. 

 

Kakkukuvat omalla haluamallaan kuvalla saa tilattua: www.leipurinputiikki.fi tilaa kuva ainakin viikkoa ennen kakuntekoa. Sieltä saa myös paljon muita leipomiseen tarvittavia välineitä. Ammattilais välineet edullisesti.

 

Laivakakussa ei ole kuorutteena käytetty kermaa ja rahkaa vaan mansikka survosta ja liivatetta pinnalla ja reunoille on laitettu ruskeaa sokerimassaa. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Autoilevakokki
Mielikuvitusta käyttämällä olen noita rakennellu ja yksikään ei ole vielä jäänyt syömättä :-)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään