Marenkirulla marjatäytteellä

Raaka-aineet

Pohja
4 kananmunan valkuaista
150 g sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl vaniljauutetta
1 tl perunajauhoa tai maissitärkkelystä
ripaus suolaa
50 g mantelilastuja paahdettuna
Täyte
2 dl kuohukermaa
200-300 g marjoja
2 rkl sokeria

Jaa resepti

Ohje

Laita uuni lämpiämään 175°C -asteeseen.

Paahda mantelit pannulla kauniin ruskeiksi.

 

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdon pitää pysyä kulhossa, kun sen kääntää ylösalaisin. Lisää sokeri neljässä erässä, jatkuvasti sekoittaen. Lisää valkoviinietikka, vanilja ja perunajauho ja sekoita nopeasti.

 

Levitä marenki pellille, leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi. Paista 175°C -uunissa 18-20 min.

 

Marengin paistuessa valmista täyte. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja sekoita marjat kermavaahdon sekaan. Mausta sokerilla.

 

Marenki on valmista noin 18 min paiston jälkeen. Pinnan tulee olla vaaleanruskea. Ota marenki uunista ja anna jäähtyä muutama minuutti.

 

Marengin jäähtyessä laita tilavalle työtasolle reilusti marenkilevyn kokoinen leivinpaperin pala. Ripottele mantelilastut leivinpaperin päälle. Tuo uunipelti pöydällä olevan paperin viereen. Kumoa marenkilevy varovasti toisen leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä vielä muutama minuutti.

Irrota leivinpaperi marenkilevyn pohjasta varovasti, sormilla tarvittaessa auttaen. Joskus paperi irtoaa helposti, joskus se vaatii hieman suostuttelua. Pienet repeämät eivät pohjassa haittaa.

Kun paperi on irti, levitä marjatäyte levyn keskelle.

Käännä levy rullaksi alla olevaa leivinpaperia käyttäen. Liu’uta paperin avulla tarjoilualustalle. Anna jäähtyä ja mehustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua. Rulla on parhaimmillaan saman päivän aikana, mutta ei mene pilalle yön yli säilytettynäkään.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

LasVeges
Resepti vaihekuvineenmyös blogissa lasveges.wordpress.com

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään