Vegaaninen vadelma-suklaamoussekakku

Reseptiä katsottu 7 180 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Pohja:
200 g (gluteenittomia) digestivekeksejä (käytin semperin kauradigestivejä)
75 g tummansinistä keijua (maidoton margariini)
Suklaamousse:
240 g tummaa suklaata (käytin itse pandaa)
3 g agar agaria (saa esim apteekista)
200 g Alpro Soya original-soijamaitoa
60 g kidesokeria
500 g Alpro soijavispiä
Vadelmamousse:
400 g pakastevadelmia
4 g agar agaria
100 g Alpro Soya original-soijamaitoa
100 g kidesokeria
500 g Alpro soijavispiä

Ohjeet

Tee näin:

Murskaa digestivekeksit hienoksi muruksi ja sekoita niihin sulatettu margariini. Vuoraa 24-senttinen kakkurengas reunakalvolla ja aseta se kakkupahvin päälle ja kakkupahvi leikkuulaudan päälle.

Painele digestivemurusta ohut keksipohja kakkua varten. Digestiveä saattaa jäädä yli. Tasoita lusikan pesällä digestive tasaiseksi.   

Punnitse pieneen kasariin ensin suklaakerroksen soijamaito ja agar agar. Vispaa sekaisin ja jätä likoamaan noin viideksi minuutiksi. Vaahdota sokeri ja soijavispi tällä välin kunnon vaahdoksi ja nosta hetkeksi kylmään odottamaan.

Napsauta hella päälle keskilämmölle ja kuumenna soijamaitoseos kiehuvaksi. Anna kiehua 4min ajan välillä sekoittaen (katso aika kellosta) ja ota sitten pois levyltä. Samalla kun agarseos kiehuu, voit sulattaa suklaan.  

Lisää ensin sula suklaa soijavispin joukkoon ja vatkaa sekaisin. Lisää sitten kuuma agarseos ja vatkaa huolellisesti. Kääntele lopuksi nuolijalla pohjaa myöten.  

Kaada suklaamoussea kakkurenkaaseen sen puoliväliin asti. Jos moussea on enemmän kuin tarvitsee, tee lopusta moussesta vaikka maistelukuppi. Nosta kakku leikkuulaudan avulla pakastimeen hyytymään.  

Kiehauta sitten pakastevadelmat huolellisesti (älä lisää vettä). Niiden täytyy antaa kiehua kunnolla ainakin 3 min ajan. Ota sen jälkeen lusikka ja siivilä ja painele vadelmista siivilän läpi kaikki pyre talteen. Siemenmuhjun voi käyttää vaikka smoothien joukossa. Pyrettä pitäisi saada puolet kokonaisten vadelmien painosta, eli jos kiehutit 400g vattuja, pyrettä pitäisi tulla 200g.  

Mittaa vattupyreen joukkoon soijamaito ja agar agar. Anna liota 5min ajan. Vispaa sillä välin sokeri ja soijavispi kuohkeaksi vaahdoksi.  

Kiehauta agarseos ja anna kiehua taas sen 4min ajan. Lisää sitten kuuma agar-vadelmaseos vaahdon joukkoon ja vatkaa huolella sekaisin. Kääntele vielä pohjaa myöten lastalla läpi. Ota kakku pakastimesta ja täytä rengas ihan täyteen asti vadelmamoussella.

Tasoita moussen pinta lastalla tai kulmapaletilla sileäksi. Nosta kakku takaisin pakastimeen noin tunniksi, kunnes se on hyytynyt. Siirrä sitten tarjoilualustalle pahveineen ja koristele. Irroita reunakalvo ennen tarjoilua.


Katso Kotikokin videovinkki

Kommentit

Hullu kakkumestari

Ihania ja mielikuvituksellisia leivontareseptejä jauhosormelle.