36 134
36 134

Kevyt kaura-rahka piirakkapohja

12 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauralesettä
0,5 tl suolaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
250 g rahkaa
4 rkl Virgino kylmäpur. rypsiöljyä tai ruokaöljyä
(1 dl Turkkilaista jugurttia ja ½ dl jauhoja)
kaulimiseen jauhoja
tee ohjeen mukaisesti täytettyjä piirakkaneliöitä

Jaa resepti

Ohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rahka sekoittaen joukkoon ja viimeiseksi öljy. "Vaivaa" tasaiseksi. Koostumuksesta riippuen lisää turkkilaista jugurttia ja hiukan vehnäjauhoja. Taikinasta olisi tarkoitus tulla kaulittava. Laita taikina jääkaappiin tai viileäkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Levitä taikina jauhotetulle pöydälle. (Lisää mahdollisesti leivontavaiheessa jauhoja, jos tuntuu että taikina meinaa tarttua pöytään) Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä ja tee taikinahyrrällä suorakaiteen muotoisia paloja/ taikinalevyjä. Lisää taikinalevyille joko paistonkestävää valmista hilloa, esim. vadelma tai tee esim. raparperi-mansikkahillo tai mustikoista hillo täytteeksi. Sulje neliöt esim. haarukalla painellen, voitele munalla ja paista 225 asteisessa uunissa n. 20 min. Pintaan voit ripotella ennen paistamista joko raesokeria tai mantelirouhetta tms.

Tämän voisi myös kaulita yksinkertaiseksi taikinaksi normaalisti pellille leivinpaparin päälle ja täyttää esim. rahka-marjatäytteellä tms. ja leikata paistetusta piirakasta paloja. Tämän koostumusta en ole kuitenkaan kokeillut. Kaulitseminen onnistuu kyllä, mutta sopiiko pohjaksi ilman nostatusaineita, ei ole kokeiltu.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Makea piirakkapohja
  • 2 0 Kevyt kierrepulla
  • 4 0 Paras(!) piirakkapohja
  • 0 0 Porkkanainen piirakkapohja
  • 0 1 Helppo piirakkapohja
  • 8 0 Perunainen piirakkapohja

Kommentit

Fitney
Piirakkaneliöitä taikinasta tulee 12 kpl tai piirakkapohjaksi pellillinen. Kts. huom. reseptistä. Taikina paistettuna hieman pullamaisen makuinen, mutta ohut. Tässä taikinassa ei nostatusaineita Kauraisempaa versiota haetaan ja reseptiä varmaan tulen päivittämään kokeilujeni mukaan

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään