Jäädytetty tumma suklaakakku

10 annosta 3 - 6 h

Raaka-aineet

Pohja
180 g Kaurakeksejä esim. Kantolan
75 g Juoksevaa margariinia
Täyte
3 dl alpro soya vispautuvaa tms.
200 g Tummasuklaata
200 g Oatlyn ruokaa (musta purkki)
2 tl Vaniljasokeria
50 g Rouhittua tummasuklaata
Pinnalle
50 g Tummasuklaata jos haluaa

Jaa resepti

Ohje

Vuoraa irtopohjavuoan pohja (itsellä oli halkaisija 24 cm) leivinpaperilla. Helpointa se on tehdä niin, että laittaa leivinpaperin vuoan pohjan ja reunojen väliin ja leikkaa sitten ylimääräisen paperin pois. Näin paperista ei tule liian pieni. Itsestä ainakin oli kätevä temppu.

Murskaa kaurakeksit esimerkiksi minigrip-pussissa kaulimen avulla pieniksi murusiksi. Laita murut johonkin kulhoon ja lisään siihen margariini. Sekoita ja painele seos kakkuvuoan pohjalle. Pistä jääkaappiin.

Vispaa käsin tai koneen avulla alpro soya kuohkeaksi parin minuutin ajan. Tilalle sopii varmasti hyvin myös Plant- merkkinen kauravispi. Pilko suklaa kattilaan ja sulata välillä sekoittaen miedolla lämmöllä. Kun suklaa on täysin sulanut, nosta kattila pois liedeltä. Lisää oatlyn ruoka ja vaniljasokeri ja sekoita hyvin.

Rouhi suklaa esim. raastimella (itse tein näin). Sekoita se ja suklaa-oatlymössö alpro soyaan nostellen. Kaada "taikina" pohjan päälle jonka olet ottanut pois jääkaapista. Anna kakun jäätyä pakastimessa vähintään 4 tuntia. Ota pois pakastimesta 20 min ennen tarjoilua ja koristele jos haluat.

Tuli ainakin minun sekä kaikkien maistaneiden mielestä hyvää. :) Oli muuten kans tosi helppo ja varsin nopee tehä! :D Sovelsin yhteishyvästä löytämääni reseptiä maidottomaksi. Alkuperäisessä reseptissä olisi siis ollut maitosuklaata, alpro soyan tilalla kuohukermaa ja tuorejuustoa oatlyn sijaan. Kokeilkaa miten itse tykkäätte, maidollisena tai maidottomana, mutta tämä käy myös maitoallergisille ja on terveellisempää. :) Toivottavasti testaatte!

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 3 Jäädytetty Dumle-marenkikakku
  • 4 0 Jäädytetty suklaakakku
  • 3 1 Tyrnijuustokakku
  • 3 3 Suklaapuuro, tumma
  • 4 4 Jäädytetty suklaa-juustotorttu
  • 5 6 Tumma viinikastike,basic 31.10.2017

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään