Täytetyt jalapeñot

3 annosta

Raaka-aineet

6 kpl jalapeñoja
3 dl maukasta/vahvaa juustoraastetta
2 siivua (pekonia)
paljon öljyä uppopaistamiseen
Leivitykseen
1 dl vehnäjauhoja
suolaa & pippuria
1 kpl kananmunaa
1,5 rkl maitoa
2 dl korppujauhoja

Jaa resepti

Ohje

Laita kumihanskat käteen estääksesi poltetta jos kätesi ovat herkät tuliselle. Tee jalapeñojen yhelle pitkälle sivulle viilto, ja toinen viilto poikittaine kannan alle. Poista kaikki siemenet sisältä.

Keitä jalopeñoja n. 3min ajan, jotta ne hieman pehmenevät. Pehmennettyinä ne on helpompi syödä eivätkä kaikki täytteet pursua haukatessa ulos. Keittämisen jälkeen anna jalapeñojen jäähtyä ja kuivua. Voit myös taputella talouspaperilla kuivaksi.

(Halutessasi paista pari suikaletta pekonia, pilko hienoksi ja anna ylimääräisen rasvan imeytyä talouspaperiin. Sekoita pekoni juustoraasteen sekaan.)Täytä jalapeñot juustotäytteellä niin täyteen kuin mahdollista.

Ota esiin kolme eri lautasta. Ensimmäiselle lautaselle tulee vehnäjauho-suola-pippuri seos, toiselle lautaselle riko kananmunat ja sekoita maito mukaan. Kolmannelle korppujauhot.

Pyöritä jalapeñoja ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Saadaksesi paremman lopputuloksen, pyörittele uudelleen kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Jalapenojen tulee olla kauttaaltaan korppujauhojen peitossa.

Kuumenna öljy korkea reunaisella pannulla tai kattilassa. Voit kokeilla leipäpalalla öljyn kuumuutta. Leipäpalan tulisi muuttua minuutin aikana kauniin kullanruskeaksi, silloin tiedät että öljy on sopivan kuumaa. Liian kuuma öljy ei polttaa korppujauhon liian nopeasti tummaksi, eikä juusto ehdi sisällä sulaa.

Uppopaista jalapeñoja öljyssä niin kauan, että pinta saa kauttaaltaan kauniin kullanruskean värin n.4 min. Kääntele tarvittaessa. Nosta jalapeñot talouspaperin päälle, jotta liika öljy valuu pois.!! HUOM. Jalapeñot maistuvat parhaimmilta lämpiminä jonkun hieman tulisen kastikkeen kanssa. Itse jalopeñot EIVÄT ole enää tulisia, jos muistat ottaa kaikki siemenet varmasti pois. !!

Samankaltaisia reseptejä

  • 6 7 Täytetyt letut
  • 3 0 Täytetyt Lätyt tacotulisesti :)
  • 0 0 Täytetyt soijaleikkeet
  • 2 0 Täytetyt pinaattilätyt
  • 2 0 Täytetyt jalapeñot rippeistä 5.7.2022
  • 39 6 Täytetyt letut eli krepit

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään