19 565
19 565

Pannuleipä

30 - 60 min

Raaka-aineet

50 g hiivaa
0,5 l vettä
1tl suolaa
2 rkl siirappia
1 dl ruishiutaleita
1 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
2 dl grahamjauhoja
8 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä

Jaa resepti

Ohje

Sulata hiiva lämpimään veteen kulhossa. LIsää hiutaleet ja siemenet. Sekoittele puukauhalla. Lisää jauhot. Sekoittele puukauhalla. Lisää öljy ja sekoittele se taikinaan.

Vuoraa uunipelti paperilla ja kumoa taikina paperille. Siloittele taikina tasaisesti koko pellille ja tee taikinapyörällä siihen valmiit neliöt. Anna taikinan nousta liinalla peitettynä puolisen tuntia.

Sillä aikaa olet lämmittänyt uunin 225° asteeseen. Ennen uuniin laittoa voit voidella leivän vatkatulla munalla jos haluat ja ripotella päälle lisää seesaminsiemeniä tai ruishiutaleita, mutta voit paistaa taikinan ilman voiteluakin. Paista leipää 25-30 min. Ja a vot! Murra neliöitä leivästä, halkaise ja laita väliin mitä ikinä haluat. HYVÄÄ!

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Pannuleipä
  • 3 2 Hampurilaissämpylät
  • 1 0 Sämpylät 4.llä tavalla
  • 1 2 Maalaisleipomon ruis-pellavasämpylät
  • 9 0 Pannuleipä
  • 1 3 Nopeat jyväsämpylät

Kommentit

Mustikka
Teen usein pannuleipää ja käytän hyväkseni aamupuuron jätteet. Rakennan leivän puuron ympärille. Vähän lisää vettä ja siihen ryynit ja jauhot sekä tietysti hiiva. Kuivahiiva on ihana keksintö, mutta se on sekoitettava jauhoihin. Esim. grahamjauhojen sijasta 2 dl puuroa ja samaa reseptiä voi käyttää mainiosti. Käytän usein kuivahiivaa, kun ei ole hiivaa kotona.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään