37 464
37 464

Tonnikala-katkarapupizza italialaisittain

Raaka-aineet

1,5 dl vettä
oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
n. puolikas hiiva
vehnäjauhoja ainakin 5 desiä
400 g Yrtti-tomaattimurskaa
4 - 6 valkosipulinkynttä
1 pötkö mozzarellaviipaleita
1 pussi mozzarellaraastetta
1 (puna)sipuli
1 nippu basilikaa
2 tl pestoa jos haluaa hifistellä
1 prk tonnikalaa
1 pss katkarapuja, jotain 250g

Jaa resepti

Ohje

Taikina: Mittaa isohkoon kulhoon vesi, oliiviöljy, suola ja sokeri. Murenna joukkoon hiiva ja vispilöi. Lisää sitten ensiksi desi jauhoja, sen voi vielä jotenkin vispilöidä, sitten loput hiljalleen (puhtaita) käsiä käyttäen. Tee semmonen kiva taikina joka ei tartu enää sormiin vaan sitä voi vaivatta vaivata, heh. Laita lopuksi liinan alle nousemaan. Uuni 300C. tässä vaiheessa.

Tomaattikastike: Laita kattilaan pienelle lämmölle tomaattimurska, laita sekaan yksi tai kaksi valkosipulinkynttä ja mausta suolalla ja pippurilla mieleiseksi. Jos olet chilin ystävä niin miksei chiliäkin. Laita sivuun.

Täytteet esiin: Hienonna basilika, sipuli ja valkosipuli. Tonnikalat, katkaravut ja mozzarellat valmiiksi, täytteet olisi hyvä saada pohjan päälle nopeasti.

Kun kaikki on valmista, laita pöydälle vähän jauhoja ja kauli. Nosta suoraan pellille ja levitä samantien mozzarellaviipaleet päälle ja ruiski vähän oliiviöljyä. Tämä takaa mehevän pohjan. SITTEN tomaattisoossi ja loput täytteet, juustoraaste toki päällimmäiseks. Sitten heti uuniin, 10-15 min on aika hyvä, siinä juustoki alkaa jo tummumaan.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Rucola-prosciutto pannupizza
  • 6 6 Roast-Beef italialaisittain
  • 3 0 Grillipizza
  • 3 0 Jauheliha/salamikeitto italialaisittain
  • 5 0 Helpot ja ihanat lihapullat italialaisittain
  • 1 0 Chorizo-tonnikalapizza

Kommentit

scorpse
Tässä yks päivä kattelin BBC Food-kanavaa niin siinä amerikan italialaiset teki pohjan noin että ensin mozzarellaa ja vähän öljyä pohjalle ja sitten muut päälle. Toimii. Täytteitä ei kannata hirveesti laittaa ettei tuu semmonen fiilis ku söis jotain hampurilaista. Täytteet tosiaan nopeesti päälle ja pizza uuniin tuohon lämpöön niin ei ehdi kohota. Täytteitä saa toki vaihdella, toinen hyvä on kinkkupizza samalla lailla:P

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään