2 928
2 928

Pikkuleipiä 21.1.2016

Raaka-aineet

200 g voita
dl sokeria
1 kanamuna
dl vehnäjauhoja
2 dl ohratärkkelystä
1-1½ tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
väliin erinlaisia marmeladeja, suklaata ym mitä mieleen tulee

Jaa resepti

Ohje

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää voi-sokerivaahtoon voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivataineet ja sihtaa ne voisokerivaahtoon. Sekoita tasainen taikina, älä vatkaa. Pistä kylmään n 1 tunniksi. Kauli taikina ohkaiseksi ja ota muotilla oman mielen mallisia. Laita leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa n 8 min kunnes ovat hieman reunoista ruskeat. Anna hetki jäähtyä. Notkista marmelaadit ym ja laita joka toiseen täytettä, nosta toinen puoli päälle. Päällisen voit jättää ihan silleen tai vaihtoehtoisesti pyöritä sokerissa, sihtaa pölysokeria tai kasta sulatetussa suklaassa.

Taikinan voi maustaa myös kardemummalla, sitruuna,- appelsiinikuorilla tai muutamalla tipalla erinlaisilla esanseilla. Vaihtoehtoja löytyy joka makuun.

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 10 1 Vanhanajan hillosilmät
  • 1 3 Amerikkalainen suklaa-juustokakku
  • 3 0 Mansikkatäytekakku
  • 1 0 Pikkuleipiä voiherasta
  • 2 1 Sitruuna-porkkanakakku
  • 2 1 Angel food cake

Kommentit

naija
Nämähän ovat mummolasta kanssa tullut jäädäkseen meidänkin kahvipöytään. Nyt täytin vadelma-, mansikka-, ja omenamarmeladilla. Myös tein pieniä ruusukkeita jossa oli vadelmaa. Näin sain 4 erinlaista piparia. Voi pakastaa. ;o) Vaihtoehtoisesti voi tehdä myös ilman täytettä. voi pyöritellä myös kanelisokerissa ,o)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään