3 553
3 553

Makaronilaatikko matukan tapaan :) kotiruoka

4 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

3-8 dl Maitoa riipuen vuoka koosta
400 gr Jauhelihaa (esim nauta-sika)
n. 200-400gr gr Makaroonia (tumma on terveellistä, eli täysjyvä)
½-1 Pakettia pkt Koskenlaskijaa (valitsemallasi maulla, esim perinteinen)
8 Siivua Jotain perus juustoa tai juustoraastetta voit laittaa myös.
2-4 kpl Keskikokoisia~ kananmunia
1-15 gr Oman maun mukaan suolaa, tabascoa, grillimaustetta, 1 lihaliemikuutio makaroonien sekaan keittämis vaiheessa...

Jaa resepti

Ohje

Tässä makaroonilooda omaan tapaani! Ei mikään terveyspommi =D! Elikkäs ihan perus makaroonilaatikko, omilla pikku juusto jutuilla jne... Mitat riippuu astian koosta mutta itselläni 400gr paketti jauhelihaa ja makaroonia about 300-400gr. Voit lisätä tähän vaikkapa sipulia jos siitä tykkäät.

 

Laita makaroonit kattilaan kiehumaan, keitä ne kypsiksi. Samalla laita jauhelihat pannulle ruskistumaan eli kypsymään. Kun nämä kypsyvät, ota kaikki ainekset esille. Tee munamaito-seos. Riko kananmunat ja sisällöt kulhoon, ja maito sekaan. Sitten sekoita seokseksi, ja voit laittaa sekaan mustapippuria, suolaa, jne.. omia mausteita oman maun mukaan.

 

Sitten kun kypsää pää-raakaaineet ja munamaito seos on valmista jne. Niin voitele vuoka voi nokareella, ja laita makaroonia&jauhelihaa vuokaan, niin paljon kuin on/että vuoka on aika täynnä. Sitten kaada munamaito seos makaroonien ja jauhelihojen läpi ja niin paljon että seos yltää makaroonien tasolle suurinpiirtein. Sekoita/sijoita lihat makaroonien sekaan tasaisesti.

 

Sitten laita koskenlaskijaa laatikkoon vaikka sekaankin, puoli pakettia tai koko paketti jos haluat. Sitten siivuta juustoa noin 6-10 siivua, tai oman maun mukaan. Peitä laatikko siivuilla päältä. Laatikko on valmis uuniin. Paista uunissa 175-200 asteessa kunnes juusto sulaa/sulanut, ja vähän ruskettunut laatikon pinta, ja laatikko näyttää hyvältä. Itse yleensä 40-60min pidän uunissa. Ketsuppia päälle! :) nam nam-

Ravitseva safka. Mielestäni tästä saa 4 isoa annosta. neljälle isolle miehelle yhdet annokset.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 1 Yksinkertainen maukas kotiruoka
  • 2 0 Pasteijat vähän kaikella :) 20kpl
  • 3 0 Makaronilaatikko
  • 0 0 Makaronilaatikko Kommuunin tapaan
  • 0 0 Makaronilaatikko
  • 14 7 Hirvikäristys Marin tapaan :)

Kommentit

matuka
Jokapäiväinen perus kotiruoka. Makaronilaatikko on herkullista ja hyvää. Itse en tykkää kasviksista ja sipuleista joten tässä niitä ei ole. Lisätkää oman maun mukaan. Olen opiskelija-kokki joka tekee kotona simppeliä ja hyvää ruokaa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään