7 661
7 661

Gluteeniton näkkileipä

Raaka-aineet

2 dl Vettä
1 tl Suolaa
0,5 dl Chian siemeniä
1 rkl Psylliumia
1 rkl Oliivi- tai kookosöljyä
1 tl Leivinjauhetta
n. 3-4 dl Erinlaisia jauhoja

Jaa resepti

Ohje

Mitä useampaa jauholaatua käyttää sitä maukkaampaa tulee. Tässä ohjeessa käytetty tattarijauhoa, mantelijauhoa, riisijauhoa, maissijauhoa sekä gluteenitonta karkeaa jauhoseosta. Lisäksi myös gluteenittomia kaurahiutaleita sekä pellavarouhetta.

Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.

Lisää vesi kulhoon.

Sekoita suola veteen.

Sekoita psyllium ja chian siemenet veteen. Anna vetäytyä n. 10min tai kunnes chian siemenet ja psyllium on hyytelöitynyt.

Lisää öljy, jauhot sekä leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi massaksi joko käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Kauli taikina kostutetulla kaulimella leivinpaperille tasaiseksi levyksi.

Kastele kaulinta sekä taikinaa aina tarvittaessa vedellä ettei se tartu kaulimeen. Kun olet saanut taikinan kaulittua, kastele se vielä kerran kädellä tai pullasudilla kauttaaltaan. Näin saat todella rapean paistopinnan.

Leikkaa tässä vaiheessa taikina paloiksi esim pizza leikkurilla. Paiston jälkeen näkkäri on rapeaa ja menee murusiksi helposti. Töki taikinaan haarukalla reikiä.

Paista uunin keskitasolla n.15-20min tai niin kauan että pinta on kauniin ruskea. Älä peitä näkkäreitä liinalla tai pussita ennen kuin ovat täysin jäähtyneet! Laita päälle mieleisesi täytteet ja nauti!

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Gluteeniton siemennäkkäri
  • 5 5 Perunagratiini kuin näkkileipä 26.9.2023
  • 0 0 Gluteeniton siemenleipä
  • 0 0 Gluteeniton juustokakkara
  • 1 3 Itse tehty näkkileipä
  • 19 8 Gluteeniton leipä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään