11 932
11 932

Mausteöljy

10 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

1 l oliiviöljyä
1 l rypsiöljyä
1 puntti tuoretta rosmariiniä
9 kynttä valkosipulia
6 kpl tuoretta chiliä
kokonaisia rose`pippureita
kokonaisia viherpippureita

Jaa resepti

Ohje

1. Aloita desinfioimalla säilytysastiat. Itse käytin 2 dl:n piccolo skumppapulloja jotka liuotin vedessä jotta etikettien poisto oli helpompaa . Tämän jälkeen pullot ja korkit pesuun ja uuniin 125 asteeseen puoleksi tunniksi.

2. Pese ja kuivaa yrtit huolellisesti jotta öljy säilyy pidempään käyttökelpoisena. Muista varovaisuus tuoretta chiliä käsiteltäessä, kumihansikkaat ovat mainio apu tässä tilanteessa jos et halua polttavia tunteita itsellesi ja läheisillesi.

3. Aseta yrtit ja chilit pulloihin. Itse tein seuraavanlaisia comboja: Chili-valkosipuli-viherpippuriöljyä, rosmariini-rose`pippuriöljyä sekä chili-valkosipuli-rose´-viherpippuriöljyä. Yrtteinä toimii myös esim. timjami, basilika, oregano, sitruunaruoho, salvia yms. tuoreyrtit, vain makumaailma on rajana maustamisen suhteen. Chilit laitoin kokonaisina ja yhden viipaleen pilkottuna jotta tulisuus ei peittäisi chilin aromia. Jos et halua pilkkoa valkosipulia niin laita kynnet mikroon 5 sekunniksi täydellä teholla jotta kuori irtoaa melkein itsestään.

4. Täytä astiat öljyseoksella ja sulje huolellisesti. 

5. Anna maustua vuorokauden ajan huoneenlämmössä ja siirrä sen jälkeen kylmään. Tarkasta maku viikon kuluttua, jos haluat lisää aromia niin tarkasta vuorokauden välein. Kun maku on kohdillaan niin siivilöi öljy halutessasi ja laita tuore yrtti koristeeksi. Öljyt säilyvät paremmin jääkaapissa kuin huoneenlämmössä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään