7 493
7 493

Ranskalainen marjapiirakka

8 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
100 g kylmää voita
1 keltuainen
Täyte
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
0,5 dl sokeria
2 rk perunajauhoja
Päälle
mansikoita
mustikoita
vadelmia
Kiille
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Jaa resepti

Ohje

1. Sekoita jauhoihin sitruunan raastettu kuori, sokeri ja leivinjauhe. Lisää paloiteltu voi ja nypi aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Tee taikinasta pallo, litistä se ja kääri kelmuun. Anna levätä tunti jääkaapissa.

2. Tee taikinan ollessa jääkaapissa täytekiisseli. Mittaa aineet kattilaan, kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja ota kiisseli pois levyltä kun se pulpahtaa kerran. Anna jäähtyä. 

3. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija n. 22cm) pohja leivinpaperilla. Kauli taikina vuokaan sopivaksi. Jos taikinaa jää reunoille yli ota pois. Peitä piirakan reunat foliosuikaleilla etteivät ne valu paistamisen aikana. Pistele pohjaa haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa 8 minuuttia. Poista sitten foliosuikaleet reunoilta ja jatka kypsennystä toiset 8 minuuttia tai kunnes pohja alkaa ruskistua. 

4. Anna pohjan jäähtyä ennen kuin lisäät täytekiisselin. Muista että kiisselinkin kuuluu olla tässä vaiheessa kylmää. 

5. Viipaloi mansikat ja asettele ne kiisselin pinnalle. Halutessasi voit lisätä muitakin marjoja, kuten esimerkiksi vadelmia ja mustikoita. Muistathan kuumentaa ulkomaalaisia marjoja ennen käyttöä. 

6. Tee hyytelösokerista ja vedestä kiilleseos hyytelösokeripakkauksen mukaan. Kun kiille on hyytynyt kiisselimäiseksi levitä se tasaisesti piirakan pinnalle. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään