2 001
2 001

Tatteja ja lasagnelevyjä 26.7.2015

Raaka-aineet

Herkkutatteja
sipulia
valkosipulia
mustapippuria+ suolaa
tomatteja + oreganoa
motsarellajuustoa
Lasagnelevyjä
hyvää öljyä
persiljaa

Jaa resepti

Ohje

Putsaa tatit ja silppua sipulit. Lohko tomatit jos ei ole pieniä kirsikkatomatteja.

Laita silputut tatit kuivalle pannulle ja anna nesteen niistä kuivua, lisää voita ja anna vähän ruskettua sitten lisää sipulit ja ne se vähän kullottua. Lisää suola sekä mustapippuri lorauta kermaa ja anna kiehahtaa.

Keita lasagnelevyt runsaassa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kaada vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä. Tarttuvat tiukasti kiinni toisiinsa joten koita olla mahdollisimman nopea. Puolita levyt. Pistä tomatit hetkeksi kuumalle pannulle ja lorauta ihan pikkuisen öljyä päälle ja oreganot pyörittele vähän aikaa.

Ota sitten lautaset jotka kestävät uunin. Sipaise vähän öljyllä lautasen keskiosaa. Aloita kasaaminen, ensin lasagnelevy  (öljyä vähän jokaista levyä ennen kun pistät täytettä, varsinkin reunat) sitten sienisipuli seosta ja tomattia ripaus sokeria ei tee pahaa. Sen jälkeen revit nauhoja juustosta. Tätä toistat niin kauan kuinka korkean ja monikertaisen haluat. (matalampi on helpompi syödä). Päälimmäiseksi vielä sieniä ja juustoa sitten kaadat öljyä kaiken komeuden päälle ja pistät uuniin 220 asteeseen että pinta saa väriä.

Persiljaa voi pistää myös väliin.

Ota uunista ja muista että lautanen on kuuma.

Samankaltaisia reseptejä

  • 49 11 Lasagne(helppo ja nopea)
  • 3 3 Pikkusuolaista tarjottavaksi
  • 1 1 Herkkutattia ja Ulkofilettä
  • 2 1 Suklaamousse 26.7.2015
  • 5 7 Strutsia ja HerkkutattiLastuja ja Persiljariisiä
  • 3 7 Kevyttä juureskastiketta ja spakettia

Kommentit

naija
Maistuihan se lasagne näinkin, olihan vaihtelua taas kerrakseen. Hyvää sanoisin, ehkä oli vähän liian korkea minun tekemä, ensikerralla teen vain muutaman kerroksen. ;o) Näistähän voi tehdä myös pieniä alkupaloja jos viitselijäisyyttä riittää.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään