Kinkkuvoileipäkakku n.50 hlö

20 annosta 12 - 24 h

Raaka-aineet

pohjaksi:
n.50 siivua paahtoleipää, graham/ruis/kaura/vehnä
n.1 l lihalientä kostutukseen
täytteeksi:
n.1 kg kinkkua suikaloituna
3 kpl paprikaa suikaloituna (n.3-4 dl)
1 tlk sinappikurkkusalaattia (n.3dl)
2 pnt persiljaa, olisko 300g pusseissa myytävinä?
n.800 g ranskankermaa
suolaa, musta-valko-ja cayennepippuria
kuorrutus:
4 dl kuohukermaa
200 g aurinkokuiv.tomaatin makuista tuorejuustoa
koristelu kuvan mukaisesti:
10 kpl chorizo-makkarasiivuja/viipaleita
1 pkt pekonia paistettuna ja silputtuna
1 nippu rucolaa
1 kourallinen ketunleipiä (käenkaalia)
1-2 kpl muutama oreganon lehti/mintun tms
muuta tarvittavaa:
1-2 kpl alustoja joihin tehdä kakut, päällystä foliolla tms
1-2 kpl kakkukupuja jos pitää säilyttää/kuljettaa

Jaa resepti

Ohje

Osta valitsemaasi paahtoleipää, itse ostin pagenin täysjyvää/ruispaahtoleipää ja osan paikkailin fazerin grahampaahtoleivällä kun ei kaksi pakettia isoa pagenia riittänytkään kun halusin välttämättä saada saman verran kerroksia. Tein siis kaksi erillistä suorakulmio-kakkua. Pohjiksi löysin isojen foliorasioiden kannet jotka päällystin foliolla- nämä olivat todella surkeita mutta tyhjää parempi. Valmiit kakut laitoin aikanaan konditoriasta ostettuihin neliön muotoisiin kakkurasioihin jotka olivat suht pieniä. Takaseinä otti kiinni joten juhlapaikalle kuljetin mukanani jäljelle jäänyttä kuorrutusta jolla sitten paikkasin kiinni jääneen kuorrutteen.

Tee ensin täyte, pese ja silppua (niin pieneksi kuin mahdollista), sekoittele ja mausta hyvin- huomioi että leipä imee todella paljon makuja! Kostutusliemi saa olla aika suolainen.

Leikkaa leivistä reunat. Ihan sama mitä teet, et kuitenkaan saa niistä saman kokoisia koko kakkuun tai jos saat niin bravo bravo bravissimo, itse paikkailin lähes joka kerrosta! Peitä leikatut palat kelmulla ettei kostutuslientä tarvitse tuplata.

Aloita kakku. Laita pohja valmiiksi, lado siihen leivät ja kostuta ne hyvin (tämä on kuin täytekakku, koita sormella jollet ole varma onko tarpeeksi märkä, kuiva pohja on sama kuin kuiva kakku.). Levitä täyte päälle, lisää toinen kerros leipiä, sitten taas täyte ja viimeiseksi leivät, kostuta nekin pinnasta ja kelmuta, laita paino päälle ja jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi, mieluiten yön yli. Riippuu minkä kokoisen kakun teet montako kerrosta laitat, tämä ohje siis kahteen kakkuun.

Kuorrutus: vispaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja vispaa pursotettavaksi/kuorrutettavaksi vaahdoksi, mausta halutessasi suolalla/yrteillä yms. Levitä kerros molempien kakkujen päälle.

Koristelu: omaa mielikuvitusta ja taiteellisuutta käyttäen tee mitä tahdot- muista kuitenkin että esim kuvan mukainen koristelu rajoittaa ihmisiä siten että kukaan ei tahdo "hajoittaa" koristelua :D Reunoille voi lisätä herneenversoja, rucolaa, ketunleipää, juustoraastetta... mikäli leivän esillepanoon on enemmän aikaa kannattaa miettiä tarkemmin ettei laita mitään mikä vetistää kuorrutuksen kuten kurkku, suolakurkku, tomaatit yms. Koristelu kannattaa tehdä ylipäätään vasta tarjoilupäivänä mikäli mahdollista. Omani tein edellisenä iltana ja kaikki säilyi todella hyvin seuraavaan päivään. 

Kakut on mahdollista pakastaa mikäli yli jää.

Näiden kanssa oli tarjolla lihapullia, pasta-juustosalaattia ja lohikurkkuleivonnaisia. Makeita tarjottavia riitti myös todella paljon. Mieti siis määrä sen mukaan mitä muuta on tarjolla ja mihin aikaan tarjoat, mistä asti vieraat tulevat yms. 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 11 5 UuniLihapullat
  • 6 3 Kurkkuporoleivonnainen / kurkkulohileivonnainen
  • 4 4 Mausteiset coctail-lihapullat
  • 0 2 PerusMurekeMassa (lihapullat, pihvit yms)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Taskuvenus
Tämmöisiä tilattiin ystävän pojan rippijuhliin. Hyvin teki kauppaansa :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään