Gluteeniton mango-valkosuklaajuustokakku

Raaka-aineet

250 g gluteenittomia keksejä
70 g voita
4 liivatelehteä
1 sitruunan mehu
4 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 pkt Valion mangotuorejuustoa
185 g sulaa valkosuklaata (Marabou)

Jaa resepti

Ohje

Ohje alunperin blogista liianhyvaa.blogspot.fi :) Mulla irtopohjavuoka halkaisijaltaan 23 cm, joten lisäsin määriä alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna.

1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja ja reunat joko leivinpaperilla tai kelmulla. Jos laitat kelmun, laita pohjalle vielä irtopohjan kokoinen leivinpaperi-pala. 

2. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata voi ja lisää se sen jälkeen keksinmurujen sekaan. Sekoita tasaisen kosteaksi. 

3. Tasoita keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään.

4. Liivatteet kylmään veteen likoamaan 10-15 minuutiksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa, anna hieman jäähtyä. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.

5. Sekoita tuorejuusto ja sulanut valkosuklaa. Lämmitä sitruunan mehu kahvikupissa mikrossa. Purista liivatteet kuiviksi ja sekoita sitruunamehuun. Sekoita kunnes ovat liuenneet kokonaan. Lisää liivateseos tuorejuustoseokseen. 

6. Sitten vielä kermavaahto tuorejuustoseokseen :) Sekoita huolella sekaisin. Nyt koko helahoito irtopohjavuokaan keksiseoksen päälle. Kallistele vuokaa jotta seosta menee joka puolelle, tasoita pinta. Anna hyytyä mielellään yön yli. 

7. Seuraavana päivänä irrota vuoan reunat, kääri kelmu pois. Liu'uta lasta leivinpaperiympyrän alle ja siirrä kakku tarjoiluastialle. Koristele pintaa mieleiseksesi esim. marjoilla, tummalla suklaalla, gluteenittomilla strösseleillä jne. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 26 3 Gluteeniton mustikkapiirakka
  • 6 0 Gluteeniton suklaa juustokakku
  • 4 2 Gluteeniton glögi-juustotorttu
  • 2 1 Gluteeniton luumurahkapiirakka
  • 26 5 Gluteeniton mukikakku
  • 8 0 Gluteeniton hyydytetty voileipäkakku

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään