CANAPE 27.

20 annosta

Raaka-aineet

1 kpl possun filetta
mantelitahna:
reilu kourallinen kuorittuja manteleita
1 kpl valkosipulin kynttä
2 oksaa tuoretta timjamia (vain lehdet)
1 oksa tuoretta rosmariinia (vain lehdet)
ripaus merisuolahiutaleita
n. 4 rkl hyvää oliiviöljyä
2 kourallista tuoretta lehtipersiljaa

Jaa resepti

Ohje

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Siivoa filee l. poista kaikki "valkoinen". Leikkaa fileeseen syva viilto pitkittaissuunnassa. Levita filee ja leikkaa sitten viela viillot horisontaalisesti molemmin puolin...elikka filee on mahdollisimman ohut levitettyna :) sorry, toivottavasti selitys ei onnu turhan pahasti? Paukuttele viela lihavasaralla, kunnes saat aikaiseksi mahdollisimman ohuen (ja ehjan) levyn.

2. Ruskista manteleita kuumassa uunissa muutama minuutti taytetta varten. Jauha sitten kaikki taytteen ainekset tasaiseksi tahnaksi morttelissa. Huom! Mortteli on ehdoton tata tahnaa tehdessa, koska silla ainoastaan saat manteleista oljyn irti ja maku on se toivottu.

3. Levita tahna fileelevyn paalle ja kaari levy rullaksi. Levita poydalle reilun kokoinen foliopala ja laita sitten folion paalle hieman pienempi pala leivinpaperia. Aseta rulla leivinpaperin paalle ja kaari sitten tiiviiksi "makkaraksi". Sulje paat kiertamalla. Paista filetta 50min. ja anna jaahtya paketissaan. Leikkaa sitten rullasta noin 1cm paksuisia siivuja.

Tarjosin nama canapeet paahdetun leipapalan paalla, mutta et valttamatta tarvitse leipaa :)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään