Appelsiinijuustoleivos n. 12 kpl

Raaka-aineet

Vaahtotaikina
2 kpl Kananmunia
1 dl Sokeria
1 dl Vehnäjauhoja
Applesiinijuustomassa
200 g Valio maustamatonta tuorejuustoa
200 g Valio appelsiinituorejuustoa
4 dl Vispikermaa
1 rkl Vaniljasokeria
1 dl Sokeria
6 kpl Liivatelehtiä
1 Appelsiinin kuori raastettuna
1 Appelsiinin mehi
Valkosuklaamassa
100 g Valkosuklaata
1 dl Vaaleaa siirappia
2 dl Tomusokeria
Pikeeri
1 kpl Kananmunan valkuainen
2 dl Tomusokeria
3 tippaa Sitruunamehua

Jaa resepti

Ohje

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot kananmunavaahtoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina irtopohjavuokaan ohueksi kerrokseksi ja paista 175 asteessa n. 5-10 minuuttia. Leikkaa jäähtyneestä taikinasta leivinpaperilla vuoratulla Runebergin torttu -vuoalla ympyräitä ja laita ne vuokien pohjalle.

 

Laita kakun liivatteet (6kpl) likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuustot ja sokerit. Raasta appelsiinin kuori ja lisää se kakkumassaan. Purista appelsiinista mehu. Kuumenna se höyryäväksi. Purista liivatteista neste pois ja liota ne mehuun. Kaada seos kakkumassaan ja sekoita hyvin. Kaada massa Runebergin torttu -vuokiin taikinapohjan päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään 3-4 tunniksi. 

 

Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Lämmitä siirappi kattilassa (älä kuumenna kiehuvaksi!). Ota siirappi liedeltä ja sekoita joukkoon suklaasula. Lisää tomusokeri. Siirrä kattila liedelle ”jälkilämpöön” ja sekoittele, kunnes seos on tasainen. Vuoraa muovirasia tai lautanen leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Anna jähmettyä jääkaapissa 2-4 tuntia. 

 

Vatkaa valkuaista ja 1 dl tomusokeria sähkövatkaimella 3 minuuttia. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja loput tomusokerista. Jatka vatkaamista vielä n. 1 minuuttia. Laita pikeeri pursotinpussiin ja leikkaa päähän n. 1 mm reikä. Pursota pikeeristä lumihiutale. Paina nonparellihelmiä lumihiutaleen keskelle ja "jakaumakohtiin". Anna pikeerikoristeiden kuivua n. 4 tuntia. 

 

Kun kakku on hyytynyt, nosta se leivinpaperista ylös vuoasta. Paperin saa helposti pyöräytettyä irti. Tasoita leivoksen yläosa. Kaulitse valmistamastasi valkosuklaamassasta n. 20 cm levyjä ja peitä juustoleivos kokonaan. Leikkaa ylimääräinen massa terävällä veitsellä pois. Koristele halutessasi pikeerilumihiutaleella.

Älä huolestu, vaikka leivos vettyy muutaman tunnin kuluttua kuorruttamisesta.

 

Leivos sijoittui Paras suomalainen juustojälkiruoka 2015 -kilpailun opiskelijasarjassa 2. sijalle.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Korvapuustit, n. 12 kpl
  • 4 5 Piparkakkureki (karkeilla täytettävä)
  • 1 1 Pulla-suklaamousse
  • 15 0 HERRASVÄEN LUSIKKALEIVÄT n. 30kpl.
  • 6 0 Kuohkeat mokkapalamuffinit n. 24
  • 21 6 Pääsiäisen juustokakku

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään