Suklaakakku kinuskisella voikreemillä ja suklaakuorrutteella

Raaka-aineet

Kakku
1,2 dl öljyä
7 kananmunaa eroteltuna
2 tl vaniljasokeria
375 g luomu ruokosokeria tai intiaanisokeria
50 g kaakaojauhetta
300 g vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
Kinuskinen voikreemi
250 g luomu ruokosokeria tai intiaanisokeria
1,5 dl kuohukermaa
140 g voita
0,5 tl suolaa
Suklaakuorrute (ganache)
2,5 dl kuohukermaa
250 g tummaa suklaata

Jaa resepti

Ohje

Kakku

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 25cm) leivinpaperilla. 

Vatkaa öljy, keltuaiset, vaniljasokeri, ruokosokeri ja 2dl vettä sekaisin. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Sekoita vehnäjauhot, suola ja ruokasooda keskenään ja siivilöi taikinaan.

Vatkaa sähkövatkaimella valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita lusikalla tai muulla taikinan joukkoon. Kopauta kulhoa pari kertaa työtasoa vasten poistaaksesi ylimääräiset ilmakuplat.

Lusikoi seos irtopohjavuokaan ja paista 1h 10 minuuttia. Jos tunnin jälkeen kakku näyttää tummuvan liikaa, suojaa foliolla. Jäähdytä kokonaan.

Voikreemi

Mittaa sokeri, kerma ja suola pieneen kasariin. Kiehuta muutama minuutti (3-5) kokoajan hitaasti sekoittaen. Anna jäähtyä kokonaan. 

Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi hyvin sekaisin ja pehmeäksi, lusikoi joukkoon jäähtynyt kerma-sokeriseos ja vatkaa jonkin aikaa, jotta lopputulos on kauniin kiiltävä ja ilmava.

Suklaakuorrute

Paloittele suklaat kuumuutta kestävään kulhoon.

Kuumenna kerma kiehuvaksi pienessä kasarissa. Kaada se suklaiden päälle ja anna olla jonkin aikaa kerman sulattaen suklaan. Sekoita keskenään, lopputuloksen ollen kauniin kiiltävä suklaamassa. Anna jäähtyä huoneenlämmössä kokonaan. Jos ganache ei ole tarpeeksi paksua kuorrutettavaksi, nosta seos hetkeksi jääkaapiin jähmettymään.

Kokoaminen

Leikkaa kakku kahteen osaan. Levitä alaosan päälle voikreemi, lusikoiden se kakun keskelle ja siitä varovasti reunoille. Nosta yläosa paikalleen.

Lusikoi suklaakuorrute pursotinpussiin ja koristele haluamallasi tavalla. Nosta vielä hetkeksi kylmään ja kanna kaunis kakku kahvipöytään.

Samankaltaisia reseptejä

  • 28 4 Suklaakakku
  • 4 1 Suklaakakku
  • 4 3 Pehmeä Piparkakku suklaakuorrutteella
  • 1 0 Kääretorttu voikreemillä
  • 4 1 Suklainen appelsiinikääretorttu kinuskisella kreemillä
  • 9 1 Munkit suklaakuorrutteella

Kommentit

aromaticum
Tämä on brittiresepti BBC Good Food-sivuilta. Erittäin tuhti ja näyttävä kakku. Todellinen kahvipöydän ilostuttaja ja saa varmasti vieraat tyytyväiseksi. Vaatii hieman vaivaa, mutta on sen arvoinen. Yksi pala riittää tai muuten saa ostaa isommat farkut ;)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään