Tahmeat rockslide browniet

10 annosta

Raaka-aineet

200 g Tummaa suklaata
250 g Voita
3 dl Sokeria
2 dl Jauhoja
1 tl Leivinjauhetta
1 dl Kaakaojauhetta
4 Kananmunaa
200 g Fazerin sinistä tai muuta maitosuklaata
1-2 dl Pekaanipähkinöitä
Suolainen kinuski
1 dl Fariinisokeria
1,5 dl Kuohukermaa
0,5-1 tl Suolaa

Jaa resepti

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Sulata voi ja taloussuklaa kattilassa. Sekoita erikseen kuivat aineet. Kaada suklaavoiseos kuivien ainesten sekaan ja sekoita. Riko joukkoon kananmunat yksi kerrallaan välissä vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes seos on silkkistä ja kiiltävää.
  2. Kaada seos voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Laita vuoka uuniin n. 20-25 minuutiksi. Varo kuivattamasta kakkua liikaa! Sen on tarkoitus vielä "hyllyä" uunista tullessaan, jotta sisus jää tahmeaksi. Paistoajan loppuvaiheessa lisää kakun pinnalle kuutioiksi leikatut maitosuklaan palaset ja pekaanipähkinät. Anna kakun jäähtyä uunista tullessaan.
  3. Valmista suolainen kinuski paistinpannulla. Kaada fariinisokeri ja kerma pannulle, koko ajan sekoittaen. Lisää ripaus suolaa. Sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes kinuski on paksua ja tahmeaa. Kinuski on valmista, kun veteen tiputtaessa kinuski ei liukene vaan hyytyy pieneksi nokareeksi. Anna jäähtyä.
  4. Kun kakku ja kinuski ovat jäähtyneet, levitä lusikalla kinuski valmiin kakun pinnalle ja laita jääkaappiin hyytymään. Kakun voi leikata suorakaiteen muotoisiksi palasiksi ja se on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Tarjoa ja nauti!

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

jennikatariina
Aivan mielettömän hyvä itse kehittelemäni rockslide brownies -resepti, jonka kruunaa itse tehty suolainen kinuski. Suolaisen ja makean yhdistelmä on voittamaton! Testaa vaniljajäätelön ja mansikoiden kaverina.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään