3 765
3 765

Ankanrintaa, rapeaksi paistettua 19.3.2015

2 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 pkt ankanrintaa
suolaa pippuria yrttejä (timjan)
öljyä paistamiseen

Jaa resepti

Ohje

Lämmitä uuni 130 asteeseen, tee terävällä veitsellä ruudutus  ankan nahkaan,hiero mausteilla ja suolalla. Sulata voita ja öljyä paistinpannussa (teen tämän rautapadassa)paista ankanrinta alkaen nahkapuolelta kuumalla pannulla pari kolme minuuttia, käännä rinta  ja paista kevyesti pari munuuttia. Siirrä pata uuniin ja anna paistua nahkapuoli ylöspäin kunnes sisälämpö on 55-60 astetta, riippuen kuinka punaista haluat lihasta. Poista mahdollinen liika rasva padasta ennen uuniin menoa niin ei palovaroitin lähde ulvomaan!

Ankan uunissa ollessa annoin sipulin,valkosipulin,sellerinhakkeet ja jonkin yrtin porista kattilassa hiljalleen öljyssä, lisäsin kanafondia vettä ja kunnon roiskauksen punaviiniä kattilaan. Sai kiehua hiljalleen sitten siivilöin pois "rehut" ja suurustin kastikkeen maizenalla, pikku hyppysellinen sokeria ja 1-2 cm tomaattipyrettä tuubista mukaan. Tulipas hyvää.

Ankka tarjottiin raakana paistettujen perunakuutioden kanssa, maustena sekä valkosipuli että timjan. Ei ole nopeaa  mutta taivaallisen maukasta!

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Paistettua mozzarellaa 1.11.2022
  • 1 0 Uunikasviksia ja paistettua kanaa
  • 1 0 Kanaa ja paistettua riisiä
  • 5 2 Paistettua kesäkurpitsaa 23.7.2020
  • 3 11 Kokonaisena paistettua possua
  • 8 3 Paistettua haukea

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään