SUKLAA"ANNOS", SHAMPANJA ZABAGLIONEKASTIKE JA MANSIKKAKOMPOTTI

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

leivos:
15 g suolatonta voita + noin 2 rkl vuokien voiteluun
vaniljasokeria vuokien jauhottamiseen
80 g tummaa suklaata, pienina palasina
300 g maitoa
35 g puolikarkeita vehnäjauhoja
50 g hienosokeria
3 kpl kananmunan keltuaista
1 kpl kananmunan valkuaista
zabaglionekastike:
4 kpl kananmunan keltuaista
4 rkl hienosokeria
120 ml shampanjaa
mansikkakompotti:
100 g hienosokeria
100 ml vettä
1 kpl vaniljatanko
250 g tuoreita mansikoita

Jaa resepti

Ohje

1. Voitele 6 kpl ramekinia l. pienta uuninkestavaa vuokaa. Laita vuoat pakkaseen ja kunnes voi on kovettunut, voitele toistamiseen. Jauhota vuoat sitten vaniljasokerilla. Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilma 180).

2. Laita suklaa ja 175 ml maidosta metallikulhoon. Laita kulho sitten vesihoyryn paalle ja sekoittele suklaata, kunnes on sulanut tasaisesti maidon joukkoon.

Laita toiseen kattilaan jauhot ja loput maidosta. Sekoita hyvin. Lisaa joukkoon sokeri ja suklaa-maitoseos. Kuumenna kiehuvaksi kokoajan sekoittaen ja keita 2 min. kunnes seos on paksua massaa. poista kattila levylta ja anna jaahtya 5 min. Sekoita sitten joukkoon huoneenlampoinen voi ja keltuaiset yksitellen.

Vatkaa kananmunan valkuainen kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen massan joukkoon. Jaa massa vuokiin (tayta vuoat 2/3). Paista uunissa 30 min.

3. Valmista talla valin kompotti. Laita kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi kokoajan sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Kiehuta, kunnes muodostuu siirappi...eli noin puoleen. Anna jaahtya. Leikkaa mansikat pieniksi kuutioiksi ja sekoita jaahtyneeseen siirappiin. Lisaa joukkoon yhden vaniljatangon siemenet.

4. Valmista zabaglione. Vatkaa sahkovatkaimella (pyoreassa metallikulhossa) keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja lisaa joukkoon shampanja ohuena nauhana. Laita kulho sitten vesihoyryn paalle ja sekoita kokoajan, kunnes kastike sakenee ja kananmunan maku on havinnyt. Kastike on valmiina paksua ja kauniin keltaista.

Poista kypsat leivokset kuumina vuoistaan ja aseta lautaselle. Lusikoi ymparille kastiketta ja kompottia. Viimeistele vaikka sokerikoristeella :)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

minna bunce
Suklaan, shampanjan ja mansikan maut sopivat hyvin yhteen ja annos on taytelainen, mutta samaan aikaan raikas :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään