13 670
13 670

Peruna-Kantsu Täytetty Kuha

Raaka-aineet

kuha
½ sitruunanmehua
suolaa, sitruunapippuria tai valkopippuria
Täyte:
1 Sipuli
1 valkosipulinkynsi pienenä silppuna
2 perunaa
kantarelleja
valkopippuria, mustapippuria
suolaa
voi+öljy paistamiseen
½ prk yrtti / valkosipuli jotain tuorejuustoa
loraus kermaa
tillisilppua ja tillin varsia
uunipannulle:
perunoita, porkkanoita, sipuleita
n.2 dl kermaa tai ruokakermaa

Jaa resepti

Ohje

Tässä puolikas kuha, joka oli 4,5kg kokonaisena, kiitos appiukon!

Paloittele perunat pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi pieneksi. Laita perunat, sipulit ja kantarellit pannulle, paista pari minuuttia öljy-voi seoksessa. Kaada sulatetuista sienistä muodostunut neste pannulle, anna kiehua kuivaksi. Lisää ½ purkkia tuorejuustoa ja loraus kermaa. Sekoita hyvin ja lisää mausteet, saa laittaa aika reippaasti. Laita viimeksi tillisilppua.

Tee kalaan viiltoja selkäpuolelle. Purista puolikkaan sitruunanmehu kalan sisä- ja ulkopuolelle. Ripottele suolaa ja sitruunapippuria myös molemminpuolin. Voitele vuoka ja laita vuoan pohjalle tillinvarsia. Nosta kala tillien päälle. Lusikoi täytettä kalanmahaan. Tee ohutkärkisellä veitsellä reiät vattanahkaan ja pujota coctailtikut reijistä, että saat mahan kiinni.

Leikkaa muutama peruna ja pari sipulia lohkoiksi, pari porkkanaa samankokoisiksi paloiksi. Levitä ne kalan sivuille tukemaan kalaa. Kaada kermaa kalanpäälle ja uunipannulle.

Laita vuoka kaloineen kylmään uuniin, säädä lämpö 200. Tökkää tikulla paksuinta kohtaa, jos tulee kirkasta nestettä kala alkaa olemaan kypsä. Käännä uuni pois päältä, mutta jätä kala vielä hetkeksi jälkilämpöön.

Tämän kalan uunissa oloaika oli 40 min.

Suolaa olis saanu olla enemmän, mutta ainahan sitä saa lisättyä. Täyte oli aivan fantastisen makuinen, imenyt kalasta makua ihan mukavasti. Samoin vuoassa olleet kasvikset imivät kalan ja kerman maut,

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään