Dumle-päärynäkakku

Raaka-aineet

Pohja
4 kananmunaa
dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3/4 dl kookosjauhoja
2 tl leivinjauhetta (paksuun pohjaan)
1 tl vaniljasokeria
Dumlekerros
2 dl kuohukermaa
1 pkt tuorejuustoa (200g)
1 levy Dumlea
½ dl kevytkermaa
1 rkl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
½ dl vettä
+kylmää vettä kulhoon
Päärynäkerros
2 prk päärynäsosetta (esim. Piltti)
2 liivatelehteä
n.0,2 dl vettä
+kylmää vettä kulhoon

Jaa resepti

Ohje

Pohja: 

1. Laita uuni lämpiämään 225:een asteeseen. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Sekoita kuivat aineet (myös vaniljasokeri) keskenään.

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri huolella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kaapimella vaahdon sekaan jauhoseos siivilän läpi. Sekoita kevyesti nostellen taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista pohjaa noin 15 minuuttia. Kun pohja on kypsä, jätä se jäähtymään sivummalle.

HUOM! Pohja saattaa tehdä uunissa kohotessaan keskelle "kuprun", kuten mikä tahansa kakkupohja. Jos tämä harmittaa, voit tasoitella sen lusikalla pois tai yrittää estää ilmiötä tasaisen pohjan kikoilla, joita varmasti leivontafoorumeilta löytyy. :)

Voit vaihtoehtoisesti valmistaa keksipohjan esim. Dominoista ja margariinista!

Dumlekerros:

1. Laita liivatelehdet liukenemaan kylmään veteen. Varaa ½dl vettä mukiin, jota voi käyttää mikrossa. Aseta muki valmiiksi mikroon odottamaan kuumennusta.

2. Paloittele Dumle pieneen kattilaan ja sulata se kuumassa vesihauteessa esim. isommassa kattilassa. Kun Dumle on sulanut möykyksi, kaada vähitellen sekaan ½dl kevytkermaa ja sekoita seos tasaiseksi.

3. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää siihen sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita seuraavaksi joukkoon tuorejuusto ja Dumle-kermaseos. Sekoita tasaiseksi.

4. Lämmitä valmiiksi mittaamasi ½dl vettä mikrossa. Sekoita (noin 5 minuuttia) lionneet liivatelehdet (muista puristaa ylimääräinen vesi pois) haarukalla huolellisesti "vatkaten" kuumaan veteen. Anna seoksen jäähtyä hieman ennen kuin valutat sen ohuena nauhana täytteen sekaan. Muista vatkata seosta koko ajan valutuksen aikana.

5. Kaada tasaiseksi sekoitettu täyte vuokaan valitsemasi pohjan päälle ja laita hyytymään pakastimeen tai jääkaappiin ainakin tunniksi/kunnes kerros on hyytynyt.     

Päärynäkerros:  

1. Laita liivatelehdet liukenemaan kylmään veteen. Varaa n.0,2dl vettä mukiin, jota voi käyttää mikrossa. Aseta muki valmiiksi mikroon odottamaan kuumennusta.  

2. Ota kakkuvuoka pois pakastimesta/jääkaapista. Laita päärynäsose pieneen kulhoon.   

3. Lämmitä valmiiksi mittaamasi 0,2dl vettä mikrossa. Sekoita (noin 5 minuuttia) lionneet liivatelehdet (muista puristaa ylimääräinen vesi pois) haarukalla huolellisesti "vatkaten" kuumaan veteen. Anna seoksen jäähtyä hieman ennen kuin valutat sen ohuena nauhana täytteen sekaan. Muista sekoittaa hyvin (esim. samalla haarukalla, jolla sekoitit liivaatteet kuumaan veteen) koko ajan valutuksen ajan. :)  

4. Kaada päärynäkerros dumlekerroksen päälle ja laita vuoka takaisin pakastimeen/jääkaappiin hyytymään noin tunniksi.  

---------------------------------

Ohjetta ei ole merkitty gluteenittomaksi, koska valmistajan ilmoituksen mukaan Dumle saattaa sisältää pieniä määriä vehnää.

Samankaltaisia reseptejä

  • 10 8 Päärynä-Juustokakku
  • 3 2 Vaniljainen Kiivi-Päärynä Tuorejuustokakku
  • 3 2 Banaani-kookoskakku (glut. maid.)
  • 1 0 Muhkeat valkosuklaa-suklaamuffinit
  • 1 0 Kuningatar-marianne-juustokakk
  • 2 14 Banaanikärpästen autuaammat hedelmätarhat

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään